Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z serwerem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc Tak o Wczoraj wszystko pięknie ładnie chodziło chodzi o serwer, dzisiaj wbijam se na minecraft no i patrze na moim serwie ktos siedzi  no to próbuje wbić no ale się nie udaje, cały czas pisze logowanie czekam i czekam i wywala, robiłem restart serwera nic nie pomogło odrazu po restarcie typka powino nie być  a on dalej był, co zrobić nie mogę wbić na swój serwer dodam jeszcze to że mam op.

nigdy mi się tak nie zdażało,PROSZĘ O POMOC

Opublikowano

Serwer dedykowany czy na twoim komputerze? Co ci pisze po wejściu na serwer?

Serwer mam wykupiony na Hostingu.

Bo to jest tak, pokazują mi się jakieś dziwne rzeczy w konsoli, i pokazuje mi cały czas ,że  mój kolega jest na serwie chociaż go nie ma na minecrafcie, Jak mu Daje opa w konsoli to po pewnym czasu mu go zabiera.

Opublikowano

To może inaczej: jak się nazywa hosting na którym wykupiłeś serwer? Hosting to np. Craftserve, FiberHost, PixelTeam itp. (TO SĄ TYLKO PRZYKŁADY, NIE REKLAMA). Co pisze ci w minecrafcie kiedy wywala cie z serwera?

Opublikowano

To może inaczej: jak się nazywa hosting na którym wykupiłeś serwer? Hosting to np. Craftserve, FiberHost, PixelTeam itp. (TO SĄ TYLKO PRZYKŁADY, NIE REKLAMA). Co pisze ci w minecrafcie kiedy wywala cie z serwera?

Na hoscie Enderchest. Mię nie wywala ja, ja wejść nie mogę.W konsoli mam tam napisane coś i sądze że jest to powodem tego że nie moge wejść i nikt iny.

Opublikowano

Najpierw napisz tak, żeby było to do zrozumienia. Zrozumiałem że masz serwer na Enderchest i że coś jest w konsoli. Podaj co ci pisze w konsoli i co ci pisze kiedy próbujesz wejść na serwer.

Opublikowano

to mi pisze w konsoli [17:08:47 ERROR]: Encountered an unexpected exception

java.lang.IllegalArgumentException: n must be positive
at java.util.Random.nextInt(Random.java:300) ~[?:1.7.0_72]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.BiomeDecorator.a(SourceFile:122) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.BiomeDecorator.a(SourceFile:27) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.BiomeBase.a(SourceFile:362) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.BiomeIcePlains.a(SourceFile:42) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ChunkProviderGenerate.getChunkAt(SourceFile:432) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.generator.NormalChunkGenerator.getChunkAt(NormalChunkGenerator.java:49) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ChunkProviderServer.getChunkAt(ChunkProviderServer.java:238) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.Chunk.a(Chunk.java:840) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.chunkio.ChunkIOProvider.callStage2(ChunkIOProvider.java:51) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.chunkio.ChunkIOProvider.callStage2(ChunkIOProvider.java:13) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.util.AsynchronousExecutor$Task.finish(AsynchronousExecutor.java:188) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.util.AsynchronousExecutor.finishActive(AsynchronousExecutor.java:347) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.chunkio.ChunkIOExecutor.tick(ChunkIOExecutor.java:29) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:594) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:250) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:545) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:457) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]
[17:08:47 ERROR]: This crash report has been saved to: /home/e28458/pliki/./crash-reports/crash-2015-04-22_17.08.47-server.txt
Opublikowano

Zmień wersję silnika (polecam Spigot #1543) ,wygeneruj nową mapę oraz jeśli posiadasz plugin do generowania terenu to go usuń.

@Edit
@bartexerBX
Nie rozśmieszaj mnie ;3, 'Bukkit-1.7.2-R0.3' iTo jest 1.7.10? ;D

logo-mpc.png

Opublikowano

@Kresrek007 faktycznie, musiałem źle popatrzeć. W każdym razie na serwerze masz coś na mapie co powoduje problem. Tak jak wyżej jeśli nie żal ci mapy to możesz usunąć ją i wygenerować nową. Jeśli masz tam coś ważnego to podaj nazwy pluginów.

Opublikowano

Takie mam pluginy:

Authme

ChestShop

Essentials

IslandWorld

Multiverse-core

otherDrops

Permissionsex

Vault 

WorldEdit

World Guard

i miałem jeszcze clearoomGenerator do stworzenia mapy pod serwer sky block ale usunołem

Acha i dodam jeszcze że jak wyłącze i włącze serwer to wszystko tak jakby się naprawia , ale potem po jakimś czasie znów to samo

Opublikowano

Ten błąd powstaje bo stworzyłeś mapę przez plugin 'CleanroomGenerator' który jest odpowiedzialny za tworzenie nowych chunków.

Musisz w takiej sytuacji jak nie masz kopii zapasowej:

- Usunąć świat na którym funkcjonuje sky-block.

- Wgrać spowrotem 'CleanroomGenerator'

- Pobrać dokładną wersję 'Islandworld' pod serwer.

Mówię to bo taki problem miałem - jak go przypadkowo usunąłem to serwer miał R.I.P na hostcie.

Spróbuj @1361622928-U485574.pngRafix1423

Opublikowano

Tak i nie usuwaj więcej CleanroomGenerator bo z niego serwer pobiera informacje jak ma generować kolejne chunki. 

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Ehh.... Usuń świat IslandWorld i stwórz ponownie ...

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...