Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

waga help

Moysei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema elo witam wszystkich tu zgromadzonych mam takie pytanko mam 13 lat 170cm wzr8stu i ważę około 58kg czy to nie za dużo? wydaje mi się że powinienem trochę schudnąć co o tym sądzicie

Opublikowano

­Po cholere ty chcesz się odchudzać w tym wieku, po prostu zmień troche swoje żarcie na takie, by było mniej tłuszczu itp, cały czas rośniesz więc z wiekiem Ci się waga unormuje.

Opublikowano

Weź ziomal, co Ty pleciesz 58 kg przy 170 to Mało, nic się nie odchudzaj, wyrzuć tłuszczu z diety, pocwicz jeśli jesteś nie zadowolony z sylwetki i tyle, ale się nie odchudzaj bo nie dość, że bd się źle z tym czuł to potem wrócisz do normalnego jedzenia i będzie efekt yoyo

OndteAw.png

Opublikowano

Jak baba normalnie... Człowieku ja przy wzroście 187 ważę 80, a mam między 15 a 20% tłuszczu. Jak Ci się Twoje ciało nie podoba to zacznij robić jakieś areoby. Brzuszki, pompki, orbitrek, bieżnia, rowerek, bieganie. Ze sztangą to spokojnie, nie ma sensu zaczynać w tak młodym wieku. Ćwicz na drążku no i dietka, ale w twoim/naszym wieku (jestem tylko 3-4 lata starszy od Ciebie) to jest problem. Dojrzewasz i masz większe zapotrzebowanie na kalorie niż dorosły człowiek. Poszukaj na innych forach więcej informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...