Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Source z czym to sie je

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytan/problemow. Nie szukam tu krytyki ....

Kilka prostych pytan bo ciezko mi jest to ogarnac od zera .

Chce pobawic sie metinem mam serwer lecz nie wiem jakie pliki tu postawic i wogole jak to dzisiaj dziala.

1. Source - czyli oco tu chodzi , jesli chcialbym stawiac serwer to powinienem zaczynac od source? Tak mialem zrobic lecz zero praktycznie jakis tutoriali lub temat co tlumacza jak to dziala jest zerowa i chyba jak na teraz nie dam rady sam z tym. 

2. Game Server Files ? Jesli source odpada (lub jesli ktos zna jakies tutki ktore pomoga na starcie, ja nie moge nic znalesc) to jakie server files polecacie oraz game zeby postawic serwer ? Co powinienem uzyc zebym potem jak juz cos zbuduje to nie bede musial zaczynac od nowa bo jakies pliki ktore mialem na starcie to kibel. 

3. Wogole ludzie jeszcze stawiaja serwery na normalnych plikach czy jednak juz teraz tylkko source ?

Wogole jesli ktos bylby chetny wytlumaczyc mi proste sprawy na start to bym sie jakos oddzwieczyl. 

Nie szukam tu pomocy jak wszystko zrobic tylko najzwyklejsze pokierowanie gdzie zaczac zeby bylo latwiej.

BTW. wszystko bede robil na maszynie, hamachi itp odpadaja.

wakow9.png
Opublikowano

Żeby pracować na source trzeba być technikiem na przynajmniej poziomie średnim/średnio zaawansowanym. Lepiej jakbyś zaczynał na plikach bez source np. terenzo bo na nich będziesz mógł w przyszłości przenieść się na source. Robiąc na source musisz znać c++ do dodawania jakiś nowych funkcji, zmian itd. Osoba niedoświadczona robiąca na source serwer może zostać skazany na porażkę.

Opublikowano

Na sam początek polecam Game 2089M, oraz pliki by Terenzo, na tym najłatwiej się nauczysz czegokolwiek związanego z serwerami.

2ir98uw.png

Kliknij w sygnaturę, aby przenieść się na FanPage serwera Ashain.pl

Opublikowano

Żeby pracować na source trzeba być technikiem na przynajmniej poziomie średnim/średnio zaawansowanym. Lepiej jakbyś zaczynał na plikach bez source np. terenzo bo na nich będziesz mógł w przyszłości przenieść się na source. Robiąc na source musisz znać c++ do dodawania jakiś nowych funkcji, zmian itd. Osoba niedoświadczona robiąca na source serwer może zostać skazany na porażkę.

Nie zgodzę się. jeżeli ktoś nie potrzebuję dodawać nowego kodu ani wprowadzać większych zmian to jedyne co mu potrzebne to myślenie i google. Do zmiany typów danych lub wartości nie trzeba znać cpp.

Jednak dla mega początkujących polecam game2089 - jest trochę ograniczonego jeżeli ktoś nie umie pisać libów, ale za to nadrabia stabilnością.

Opublikowano

Jak nie ma żadnych poradników związanych z source?!

Jest sporo odnośnie edycji/modyfikacji kodu, a także jeden temat zbiorczy wraz z poradnikiem kompilacji. Nawiasem mówiąc jestem jego autorem i temat jest przypięty w dziale "Metin2 - Tutoriale i Download". ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...