Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tiger I - Co o nim sądzicie ?

Marshall.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie rozchodzi się o Tygryska 7t. Mało grałem czołgami niemieckimi i chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym czołgu.

Jeśli nie wiesz nic na jego temat to się nie wypowiadaj, dziękuje :)

6579a1af1aee6cf8med.jpg

Łutututu!

Opublikowano

Nie polecam nim grać na przodzie bo wszystko w niego wchodzi... Trzymając się za twardymi czołgami albo grając jako snajper można nim całkiem dobrą bitwę zagrać :) Tylko na artę uważaj bo z s51 na hita pada :D

4758463064.png

Opublikowano

Mi osobiście grało się nim super. Tylko trzeba pamiętać żeby się z nim za bardzo do przodu nie pchać.

Opublikowano

Czołg trudny w obyciu. Niemalże wszystko w niego wchodzi, a na dodatek jest wolny i bryłowaty. Na plus trzeba zaliczyć działo i liczbę punktów zycia.

Ten pojazd to świetny snajper i wsparcie pierwszej linii. Na trzeciej bądź drugiej linii, można naprawdę ciekawy wynik zrobić.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Moim zdaniem Tiger I jest dobrym czołgiem jeśli chodzi o VII tier. Tygryska cechuje:

• działo z dość dobrym przebiciem
  • średnie obrażenia i czas ładowania
  • duża prędkość na najlepszym silniku
  • 5-osobowa załoga
  • kiepski pancerz
  • dużo życia

Jak już mówiłem, według mnie jest to dobry czołg, ale są lepsze VII jeśli chodzi o ciężkie.

Tiger P - kopia z większym pancerzem. W Tigera I wszystko wchodzi, V tierem przebijam nawet bez problemu.

Gdy nim grałem pancerz bardzo mnie irytował, gdyż prawie go nie było. Wieżyczka ma podobny pancerz.

Niektórym nie odpowiada jego szybkostrzelność. Mi ona nie przeszkadzała w grze.

Niejeden gracz wolałby, aby ten czołg zadawał więcej obrażeń, ale wolniej ładował.

Jeśli należysz do tych graczy to powinieneś zamiast niego wybrać IS.

Możliwe, że poszukujesz czołgu z pancerzem nie do przebicia, wtedy wybierz T29.

Według mnie jest to najlepszy czołg ciężki VII tieru, jego pancerz wieżyczki jest ciężko przebić.

Opuszcza lufę dość nisko więc jeśli wykorzysta dobrze teren widać tylko wieżyczkę.

Może chcesz go tylko po to, aby przejść do następnych czołgów?

W takim razie jest to dobry wybór, X tier miażdży, VIII i IX też ale w mniejszym stopniu.

Podsumowując ten czołg ma wiele wad, ale to nie znaczy, że brakuje mu zalet.

Wymaga on specyficznego podejścia, wytrwałości i opanowania.

Jeśli odpowiada Ci gra za ciężkimi lub jako snajper, wybierz go.

Mi dostarczył wiele radochy, początki bywały różne ale ostatecznie dobrze go wspominam.

Opublikowano

Fiolet potrafi zrobić z niego dobry użytek, bo jest to trudny czołg. Nawet na 7t to papier, trzeba grać z tyłu. 

Opublikowano

Mam go,ale narazie stockowego.Grałem z 10 rund działem 7,5 cm-tragedia.Zanim wybadam wieże i działo to ponad 20k expa wybule.Gram działem 88 krótkim i dużo rykoszetów w sumie,ale da się przebić co nieco.Ogółem stockowy hujo..,ale full odkryty musi być z*******y :D

Opublikowano

Jak najbardziej do grania na tyłach i wyciągania innych czołgów z daleka. Lufa jest bardzo fajna i celna, nie ma co im iść na front bo źle się stanie.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Jak narazie nic nie jestem w stanie nim zrobić praktycznie,krótką 88 i długa 75 są beznadziejne,a rzuca na 8-9 tiery! To są jakieś jaja poprostu i jestem notorycznie w przedziale 20-30k srebra.Nic nie zarabiam po prostu.

Opublikowano

Jak narazie nic nie jestem w stanie nim zrobić praktycznie,krótką 88 i długa 75 są beznadziejne,a rzuca na 8-9 tiery! To są jakieś jaja poprostu i jestem notorycznie w przedziale 20-30k srebra.Nic nie zarabiam po prostu.

To jest czołg do grania 2-3 linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...