Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Informacja o banie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrowienia

Kiedy zbanowany gracz próbuje wbić na serwer wyświetla mu się informacja o banie. Czy jest ona zakodowana po stronie klienta czy serwera? Chciałbym ją zmienić, więc jeśli to parametr serwera, to napiszcie, proszę gdzie szukać.

Nie wierzę! Tyle godzin i nikt nie wie???

Opublikowano

Wydaje mi się, że wszystkie wiadomości są w en_US.

Wejdź w Silnik\assets\minecraft\lang\en_US

Szukałem trochę po klasach bukkit'a(Silnik) i znalazłem BanEntry.class 

Otwierasz to za pomocą inClassTranslator i masz wiadomość podstawową powodu: Banned by an operator.

BanEntry jest w net/minecraft/server/Silnik/BanEntry.class

Poszukam jeszcze bo tych klas jest nie mało

@Edit

Spadam więc nie pomogę, najlepiej gdybyś poszukał tym programem do tłumaczenia klas, gdzieś musi to być bo skoro gdy piszesz plugin na zmianę tej wiadomości jest wymagany bukkit, pewnie jest gdzieś głęboko.

@down

Znalazłem tylko na zmianę podstawowej wiadomości powodu a nie całego bana, może to gdzieś być, tak wiem, podstawowa wiadomość bana jest taka:

You are banned on this server!

Reason: Banned by an operator

Powód możesz zmienić, nie wiem jak jest z wiadomością "You are banned on this server!" Może jest gdzieś w silniku, na googlach nic o tym nie ma więc raczej sam musiałbyś to sprawdzić

@Edit

Na serwerze masz Essentials on też zmienia defaultową wiadomość bana na  'the ban hammer has spoken' albo jakoś tak, do niego też możesz zajrzeć

Opublikowano

@H_Brunner
Możesz zmienić to w Essentials'ie. Wystarczy ,że wejdziesz w messages_plPL (jak masz język polski essentials'a) I zmienisz. :)

Jeżeli essentials nie pomoże polecam tak jak wyżej MaxBans albo CustomBanPlugin (1.7.2 R0.1)

http://www.curse.com/bukkit-plugins/minecraft/custom-ban-plugin

Więcej dobrych pluginów nie udało mi się znaleźć.

26_unnamed.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...