Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór klasy: templariusz, gladiator czy łowca?

Squidder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć pomożecie mi wybrać klasę do gry z pośród tych 3  ?

Templariusz 

Gladiator 

Łowca

Prosił bym o plusy i minusy tych postaci i czy są dobry w PVP i PVE.

Opublikowano

Dodam jeszcze do tej listy Kantora fajna postać ale boję się ,że będzie zbyt słaby w pvp i pve :/ nie chce tylko leczyć w instancjach. 

Opublikowano

Templar - rozkurwiator oporowy, typowy tank, do 20-25lv exp masakra, pozniej idzie

Glad - to samo jak up tylko ze exp od poczatku w miare idzie tankuje/ niezły DPS

na kantora sie nie wypowiem, nie grywam takimi klasami

łowca, typowy zabójca również nie grałem więc sie nie wypowiem, ale widziałem co ziomki na 65lv robia nimi,istna magia

Opublikowano

Siema,gram chantem na Gamezie mam full Arbiter.Ta postacią można się nacieszyć gdy będzie miała full PVP. i naprawdę trzeba umieć grać. Inaczej będziesz miał same dedy(DETH)

Opublikowano

Z tych, co podałeś, to grałam chyba tylko Łowcą i szczerze powiedziawszy... Średnio polecam, buffy trwają bardzo krótko (jakąś minutę), dmg nie jest stabilny, pułapki takie sobie, nawet nie korzystam z nich, ciężko zrobić misje (kampanie), jeżeli jest grupka agresywnych mobków (nie pamiętam na który lvl ta misja, ale stoją koło siebie grupki po 3-5 mobków, mam 56 lvl i może jeden obszarowy skill, dostaję stuna i tyle mnie widziano). Oczywiście mowa tutaj o PVE, bo na PvP nawet nie próbowałam, ale słyszałam, że niby dobry, bo zestunuje i szybko zabije (PONOĆ, ale ile w tym prawdy? Nie wiem, mi osobiście średnio podoba się), lepiej Gunnera :p

Opublikowano

A co myślicie o strzelcu ? 

Jak najbardziej, przy dobrze ogarnietym eq niejeden glad nie zdaży podejsc, miły w expie nawet strasznie, lvle wpadaja co chwila ponieważ mocne skille na samym poczatku, grałem moze 2-3 dni dobiłem 37lv i skonczyłem nim grac bo wróciłem na templara

Opublikowano

1. Templar

+ Typowy Tank, ogromne życie i obrona

+ Często brany do PT ze względu na skille przejmujące aggro

+ Dobrze sprawdza się w walce z postaciami walczącymi wręcz

- Spory CD na skillach

- Ubijanie moobków samemu trochę trwa

- Słaby w walce z klasami walczącymi na odległość

2. Gladiator

+ Sporo życia i obrony, może pełnić rolę tanka

+ Bardzo dobry DMG zarówno Single Target jak i AoE

+ Dobrze sprawdza się w walce z klasami zadającymi głównie obrażenia fizyczne

- Bardzo zależny od ekwipunku

- Problem z klasami zadającymi obrażenia magiczne

3. Ranger

+ Bardzo dobry DMG

+ Duża mobilność postaci

+ Dobry w grze solo

+ W PvP bardzo szybko potrafi "sciągnąć" przciwnika

- Stosunkowo ciężki do opanowania

- Bardzo podatny na obrażenia

4. Chanter

+ Bardzo dobry do gry Solo ze względu na buffy i możliwość leczenia

+ Często brany do PT dzięku buffkom, aurom i leczeniu ( z regóły jako pomocnik Clerica a nie Main Healer )

+ Postać dobrze sprawdza się zarówno przeciwko klasom walczącym wręcz jak i na odległość

- W PvP może mieć problemy z klasami jak Spiritmaster czy Sorcerer przeż ich CC

- Obrażenia nie są specjalnie wysokie 

Opublikowano

Grałem już prawie all postaciami i jakoś mi nie przypadły do gustu w gladiatorze nadzieje jak myślicie fajnie się nim gra ? Jak się sprawia  w pvp i  pve ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...