Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z joystick'iem w Battlefield Play4free.

mato182

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznę od tego że w tej grze jestem totalnie zielony. Jakiś czas temu zakupiłem joystick Speedlink Black Widow w celu pogrania w WarRock'a. Jak się niestety okazało wyłączono tam opcje wspierającą joystick'i, i w efekcie w ogóle nie można z nich korzystać. Zacząłem więc zabawę w gry single m.in. Microsoft Flight Simulator X w których Black Widow sprawdzał się wspaniale. Jednak granie w gry typu single player dość szybko mi się znudziło. Poszukałem więc gry multi która na 100% wspiera joistick. Trafiło na Battlefield Play4free. Pobiegałem trochę, wbiłem jakiś tam lvl, zdobyłem skill odpowiedzialny za latanie śmigłowcem, ustawiłem odpowiednie przyciski na joistick'u, i nagle szok. Nie wiem co jest grane, ale normalnie  po pochyleniu śmigłowca np. w prawo, i  cofnięciu joistick'a do pozycji 0, pojazd się wyrównywał. Tutaj jednak nic się nie dzieje przy wstecznym ruchu. Muszę pochylając się w prawo kontrować ruchem w lewo aby wyrównać. Nie wiem czy w tej grze już tak jest, czy może nie wspiera tego joistick'a ? Próbowałem na Xpadder'ze coś uzyskać ale nic z tego nie wyszło. Jeśli ktoś z tego forum miał styczność z joistick'ami w tej grze, prosił bym o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...