Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsza profesja PVP Metin2.pl

grizmoa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bm ogólnie kosa, Archer też, naprawdę każda postać jest dobra jak masz odpowiednie eq i taktykę. Ja do pvp bym brał mental, bm, archer, dagger.

Opublikowano

pamiętam jak grałem daggerem 85lv miałem ponadprzecietne eq (warte 15kkk) to składałem większość do 99lva

Znam też gościa ktory gra sura WP i na wojnie gildii uprawia żniwa :) ale jego eq warte ponad 100kkk :)

ciężko ocenić która klasa jest najlepsza

najłatwiej w pvp jest sura BM

według mnie najlepszy dagger

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

­

A co powiecie o heallrze?

Nie polecam tej postaci, aby nią dobrze grać trzeba bdb się znać na szamanie. Ja od siebie polecam Daggera, woja mentala 

­

Opublikowano

Dagger - w plecy z zasadzki, combo z wirka i potem na dobitke szybki, jak ktoś ustoi to spluć go z chmurki. ;)

Opublikowano

nie znacie sie teraz mozna miec z 100% na magie i taki bm ze skili bedzie uderzal 0 nie warto grac postaciami magicznymi na polskim metku  a halerem to nie umiecie grac i temy mowicie ze postac slaba

Opublikowano

nie znacie sie teraz mozna miec z 100% na magie i taki bm ze skili bedzie uderzal 0 nie warto grac postaciami magicznymi na polskim metku a halerem to nie umiecie grac i temy mowicie ze postac slaba

Więcej można mieć, fryzura z is + tarcza to 130% no chyba że coś pominąłem biolog możliwe.

Według mnie archer z hitami albo dagger.

Opublikowano

Bm, dagger - mi się najlepiej grało, a pvp od 100 lvl up z dobrym eq to była bajka... 

54169037467327365173.png

Opublikowano

BM ? Smok ? Te postacie aktualnie nawet na 105 nadają się jedynie na shopa ,z racji tego że idzie wyciągnąć ponad 100% na magie i wtedy owa postać nic nam nie robi :C

Polecam Archera ,mało osób ma niego absa :)

Opublikowano

BM ? Smok ? Te postacie aktualnie nawet na 105 nadają się jedynie na shopa ,z racji tego że idzie wyciągnąć ponad 100% na magie i wtedy owa postać nic nam nie robi :C

Polecam Archera ,mało osób ma niego absa :)

Skórzane kozaki, złoty naszyjnik, % na strzały w zbroi - kosztuje grosze więc wątpie że na niego nie robią ABSów.

Pasjonat
Opublikowano

Skórzane kozaki, złoty naszyjnik, % na strzały w zbroi - kosztuje grosze więc wątpie że na niego nie robią ABSów.

Grosze, ale nie są zbyt często poszukiwanym bonem. :P

Trudno powiedzieć, praktycznie każda postać jest dobra w pvp jednak moim zdaniem największą kosą jest mental ;)

Sura WP/BM i  Dagger nie daliby w sumie nawet dobrze zaatakować, jeśli kieruje nim dobry gracz. ;)

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Dziwni jesteście. Opiszę trochę realia pvp na Negrosie (PL) w przedziale 75-105:

1. Jeśli  masz na kolesia 60% abs + tarcza i 30/40% na luda poza bronią to skosisz praktycznie każdego kto takich bonów nie ma, niezależnie od lvl. 

2. Klasy magiczne się nie liczą jeśli trafimy na kogoś kto ma 100+% abs na magię, a coraz więcej takich ludzi jest.

3. NAJPOTĘŻNIEJSZY JEST LIKAN, bo jego  moc nie jest zbalansowana, ma skille na P mocniejsze od daggera i mentala

4. PRAKTYCZNIE NIKT NIE MA ABS NA LIKANA, dwóch likanów 90  (z pro eq max abs) rozwaliło gildie 13 ludzi w tym ludzie 105 , na moich oczach :) 

Konkluzja: Obecnie można zapewnić sobie olbrzymią przewagę dzięki alchemii i szarfom , a więc wymiatać każdą klasą. Jeśli jesteśmy niskobudżetowi to BM i DAGGER są najlepsi. Jeśli jesteśmy wysokobudżetowi to LIKANEM  uprawiamy prawdziwe żniwa, albo klasycznie DAGGEREM , który ma olbrzymie możliwości np. najszybsze bicie hitami- przeszywki, zmiana broni podczas pvp, Krycie - ucieczki, uniki, Trucie, 2 rodzaje ataku (fizyczny i magiczny).  Powodzenia :D   

Opublikowano

Dziwni jesteście. Opiszę trochę realia pvp na Negrosie (PL) w przedziale 75-105:

1. Jeśli  masz na kolesia 60% abs + tarcza i 30/40% na luda poza bronią to skosisz praktycznie każdego kto takich bonów nie ma, niezależnie od lvl. 

2. Klasy magiczne się nie liczą jeśli trafimy na kogoś kto ma 100+% abs na magię, a coraz więcej takich ludzi jest.

3. NAJPOTĘŻNIEJSZY JEST LIKAN, bo jego  moc nie jest zbalansowana, ma skille na P mocniejsze od daggera i mentala

4. PRAKTYCZNIE NIKT NIE MA ABS NA LIKANA, dwóch likanów 90  (z pro eq max abs) rozwaliło gildie 13 ludzi w tym ludzie 105 , na moich oczach :)

Konkluzja: Obecnie można zapewnić sobie olbrzymią przewagę dzięki alchemii i szarfom , a więc wymiatać każdą klasą. Jeśli jesteśmy niskobudżetowi to BM i DAGGER są najlepsi. Jeśli jesteśmy wysokobudżetowi to LIKANEM  uprawiamy prawdziwe żniwa, albo klasycznie DAGGEREM , który ma olbrzymie możliwości np. najszybsze bicie hitami- przeszywki, zmiana broni podczas pvp, Krycie - ucieczki, uniki, Trucie, 2 rodzaje ataku (fizyczny i magiczny).  Powodzenia :D   

Zgadzam sie w 100% z Panem wyzej. Mam wrazenie ze reszta ktora zabrala glos w tym temacie nigdy nie osiagnela na Polskim metinie wiekszego lev. W dzisiejszych czasach likan jest najsilniejszy bo jak ktos mial perfekcyjne eq ( np. ebo +9 3x 15 + 10 luda ) to tego juz nie mixowal tylko probuje wykrecic nowe eq z bonami pod likana ale nie jest to takie latwe  

u1lc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...