Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie gry

Dzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Kiedyś grałem w Tibię, mimo to dość krótko. Jakoś mam chętkę, żeby teraz w nią zagrać, jednak chcę zadać kilka pytań.

1. Jaką klasą najbardziej opłaca się grać (myślałem nad łowcą/czarodziejem)?

2. Na jakim serwerze gra najwięcej osób (o ile gra jest podzielona na jakieś serwery, już nawet nie pamiętam)?

3. Bez pakietu premium też idzie jakoś ugrać?

4. Jest jakiś dobry początek na dobry start?

5. Czy w ogóle opłaca się grać na globalu (takie podsumowanie wszystkich pytań :D)?

Pozdrawiam.

Opublikowano

hmm bez pacca da sie grac lecz jest bardzo nudno, po kupnie pacca po jakim czasie szybko ci sie znudzi Proponuje ci grac na ots takim jak hexera.net (startuje w sobote) tworcy serwera maja juz jeden serwer hexana.net (dziala juz od 5lat bez zadnego resetu), oczywiscie na start masz nieskonczany czas premium, zwiekszony exp i skill, jak jak bysmial ochote co ci bardzo doradzam to graj na tym otsie, przypuszczam ze bedzie na nim gralo 1000 osob+ wiec napewno warto wbic . Pozdrawiam

Opublikowano

@Dzienny nie ma Polsich serwerów są Eu i American I masz do wyboru albo trafisz na Pakiet standard orange doładowanie za 10zł brazoli czyli na serwerze PVP nie pograsz bo biegają debile na Magebotach zabijają cie w 10 45 lvl Magów lub Druidów (tak było jak ja jeszcze grałem na PVP) " Jest to adnotacja dla graczy którzy są doświadczeni i chcą się do mnie dojebać"

Na serwerach no-pvp Refugia Secura te znam i wiem jak tam wygląda wchodzisz na "World Chat" i nie widzisz innego języka niż polski. Jeszcze wiem że Olympa jest polska ale Dashe :D

Do Tego jeżeli chodzi o Pacca "Konto Premium" Na Rl "Realnej Tibi" Nie ma co grać bo granie na Faccu jest jak walenie konia to jest takie 2/10 

Nie chce mi się bardziej rozpisywać jeżeli chcesz wykład od doświadczonego gracza "tak myślę" Napisz do mnie na Pw to ci pomogę. Bo mógł bym pisać i pisać a już mnie palce bolą :)

1396292564-U784394.png
Opublikowano

1. Jaką klasą najbardziej opłaca się grać (myślałem nad łowcą/czarodziejem)?

2. Na jakim serwerze gra najwięcej osób (o ile gra jest podzielona na jakieś serwery, już nawet nie pamiętam)?

3. Bez pakietu premium też idzie jakoś ugrać?

4. Jest jakiś dobry początek na dobry start?

5. Czy w ogóle opłaca się grać na globalu (takie podsumowanie wszystkich pytań :D)?

1. Wg mnie Druid ponieważ, jeśli chcesz popekować i na hunty możesz polatac z ludzmi

2. Antica to pvp serwer (pierwszy jaki powstał) wiec ceny itemow sa przystepne i graczy nie brakuje

3. Tak, ale to nie ma troche sensu co nie zmienia faktu ze mozna sobie zarobic po jakims czasie na pacc bez problemu.

4. Mogę dać ci podpowiedz na dobry start ( taki mały trick) jeśli grasz sam i nie masz dużo kasy na start ( szczególnie opłacalne na low lvl magiczne profki) robisz 2 konto i na nim expisz charem 8 lvl po czym na tym samym koncie (albo innym, to nie ma znaczenia) robisz parę charow z 1 lvl z czego co pamiętam to 5 i przekladasz temu 8 lvl wszystkie mana potki. Robisz sobie knighta bo ma najwiecej capa i wychodzisz na mainland z około 100+ manasami oszczędzając 5k gp :)

5. wg mnie choc ja zawsze gralem zeby popekowac to nie poniewaz teraz system pvp jest chory. Zawsze mozna wbic na retro pvp serwer. Ale dla samego lvl mozna pograc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Knight jest najprostszą profesją i przynoszącą największe zyski.

2. Tu nie wiem.

3. Bez premki raczej ciężko idzie.

4. Knight. Skupić się na skillach. wbić te 60/60 na 9 lvl.

5. Wydaje mi się, że lepiej zagrać na jakimś OTS skoro nie miałeś styczności. Tam się nauczysz grać. Przy okazji parę razy padniesz i nie zaboli tak jak na globalu.

Opublikowano

Ja polecam ci Palladyna dlaczego? - Jako palladyn możesz chodzić na corymy na faccu gdzie możesz zarobić dobre pieniądze - tak że na pacca jeżeli nie chcesz wydawać na tą grę pieniędzy w dodatku jest to jedna z silniejszych postaci w pvp w początkowym czasie gry. A na jakim serwerze grać myślę że spokojnie mogę ci polecić serwer Antica. I czy się opłaca jeżeli chodzi ci żeby się wylevelować i sprzedawać crystal coiny to raczej nie ale for fun owszem :).
Pozdro

5435084992.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...