Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon [PROBLEM]

kamil19950110

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z mikrofonem. Jest to mikrofon razem ze słuchawkami.., wszystko działało sprawnie.. , do dziś gdy mikrofon nagle ma tak małą czułość , że dopóki nie wsadzi się go do ust.. to po prostu ludzie nie słyszą co mówię !

Brałem też brata, mikrofon jest to samo, bardzo cicho słychać..., wszystko jest na maxa ..., głośność mikrofonu itd..

Na pewno mikrofon jest sprawny.., sprawdzany na drugim komputerze .

Problem jest taki.. , że jak się krzyknie do mikrofonu wtedy wszystko elegancko słychać.., tak jakby czułość mikrofonu się zmniejszyła!

Proszę o pomoc!

Opublikowano

Jeżeli są to słuchawki razera to program odpowiadający za ich konfiguracje to Razer Synapse i tam może być pies pogrzebany proponuje wejście w Razer Synapse i tam jest zakładka "MIC" następnie powinny pokazać się ustawienia od mikrofonu słuchawkowego oraz opcja Sensivinity Microphone jest to opcja odpowiedzialna za czułość mikrofonu więc wyreguluj sobie do tego pod opcją czułości mikrofonu powinna być opcja "Mic Volume" czyli głośność mikrofonu i tutaj ustaw na maksa. Odnośnie Razer Synapse to co napisałem nie musi się zgadzać ponieważ nie wiem jaki model słuchawek masz. Jeżeli w Synapsie jest wszystko ok to kolejna sprawa zależna od Ciebie to gdzie sprawdzałeś mikrofon w sensie program jeżeli jest to skype to od razu polecam wejście na skype i przejście do zakładki "Narzędzia" -> "Opcje" -> "Ustawienia Audio" i przy mikrofonie ODZNACZENIE opcji "Automatycznie dostosuj ustawienia mikrofonu" po odznaczeniu przesunąć niebieski suwak maksymalnie do końca odnośnie samego mikrofonu, następnie zapisać ustawienia i powinno być wszystko dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...