Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wspólne konto na forum.

Ariella

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim użytkownikom i Administracji !

Mam pytanie, a nie będę pisała do administracji, tylko wolę napisać na "forum" żeby potem nie było problemów z niektórymi użytkownikami.
Wiem dobrze jak regulamin mówi, bo specjalnie przeczytałam przy założeniu konta, ale mam pytanie konkretne, czy jest możliwość dzielenia konta z chłopakiem/narzeczonym ? Mieszkam z swoim narzeczonym i chcielibyśmy się tutaj udzielać, pomyśleliśmy że nie ma sensu zakładania dwóch kont, skoro możemy mieć jedno wspólne jak to prawie małżeństwo. Ja chciałabym się udzielać tam do swoich spraw typu (Pomoc, zaangażowanie w forum głównie), natomiast mój chciałbym tam coś z grami nie wiem konkretnie. Oczywiście jeżeli nie ma takiej możliwości, to się rozumie rzecz jasna ;)
Dodam, że nie chciałabym tutaj jakiś obraźliwych czy bezsensownych wypowiedź z strony małolatów, którzy chcą zabłysnąć. Dodam jeszcze, że to nie jest pisane dla jakiejś zabawy, tylko poważnie raz czy dwa korzystałam z forum tzn udzielałam się więc się dlatego pytam. Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie na gimboforum nie ma miejsca na dzielenie się kont.. jeśli zauważę że raz jest napisane "napisałem" a raz "napisałam" to wtedy zmieniam wam płeć na obojniak.

Reasumując wszystkie aspekty kwintesencji tego tematu dochodzę do fundamentalnej konkluzji że dalsza konwersja tego wątku jest nikoma .. 

Odpowiedź Nie.

Opublikowano

Współdzielenie konta nie jest zakazane, nie ma tego w regulaminie. Zakazane jest posiadanie multikont przez jedną osobę, nie odwrotnie. 

Jeśli ułatwia Wam to prosperowanie - chyba nikt nie ma nic przeciwko. (Ew. pojedynczy użytkownicy) 

Mimo wszystko wygodniej jest posiadać własne konto, ale to kwestia gustu. 

~ ~

Opublikowano

W regulaminie niby nie ma, ale permy za współdzielenie konta lecą często.

Co ciekawe jeśli twój narzeczony założy drugie konto i będziecie się logować z tego samego ip i komputera, to dostaniecie perma za multi. Potem w temacie z banem napiszą, że trzeba było powiadomić o takiej sytuacji administracje, ale skąd zwykły użytkownik miał to niby wiedzieć?

http://www.mpcforum.pl/topic/1371051-perm-plrosekpl/

Tu masz na szybko potwierdzenie. Logika mpc xD

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Współdzielenie konta karane jest permem, jednak wystosuj prośbę o pozwolenie na PW do @Lord Makin, może się uda.

Opublikowano

Najbezpieczniej i najrozsądniej, aby uniknąć ewentualnych problemów w przyszłości, będzie stworzenie osobnego konta dla każdego z Was :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Najbezpieczniej i najrozsądniej, aby uniknąć ewentualnych problemów w przyszłości, będzie stworzenie osobnego konta dla każdego z Was :)

i tak któryś mądry da perma za double

Opublikowano

Przecież bez sensu jest banować za współdzielenie jednego konta. Tego nie powinno się robić (banować) bo to bez sensu... I jak to zagraża komfortowi innych użytkowników??

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Przecież bez sensu jest banować za współdzielenie jednego konta. Tego nie powinno się robić (banować) bo to bez sensu... I jak to zagraża komfortowi innych użytkowników??

Chodzi głównie o sytuację, gdy jedna z osób ma inne plany i chciałaby rozwiajać swoją forumową karierę, a razem na jednym koncie byłoby to trudne ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@Lord Makin kariera forum? Hah xD. Tak jak ty zaczales wzorujac sie na moderatorze koksie czy jakos tak. Pff.

Odpowiedz na PW?

Co do tematu jak pisalem moi kumple maja konta i korzystaja bez banow :).

Opublikowano

Czyli jeżeli właśnie będziemy mieli dwa konta na jednym IP, nie dostaniemy tego bana za multikonta? Bo z tego co wiem w regulaminie pisze, ze za posiadanie dwóch kont na jednym IP lub więcej jest blokada konta na stałe, a chcielibyśmy tego uniknąć, ale z tego co napisałeś mam rozumieć, że możemy mieć dwa konta tak ? :P

Opublikowano

Czyli jeżeli właśnie będziemy mieli dwa konta na jednym IP, nie dostaniemy tego bana za multikonta? Bo z tego co wiem w regulaminie pisze, ze za posiadanie dwóch kont na jednym IP lub więcej jest blokada konta na stałe, a chcielibyśmy tego uniknąć, ale z tego co napisałeś mam rozumieć, że możemy mieć dwa konta tak ? :P

Admin się zgodził na dwa konta, więc bana nie będzie.

Jeśli jednak ktoś się pomyli lub nie będzie wiedział o zgodzie na dwa konta, to wysyłasz komuś z gm'ów lub adminów link do tego tematu i konto masz odblokowane.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...