Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LiteAntivirus - Prosty program przeciwko wirusom

Beakers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam nadzieje, że używasz sygnatur wirusów, bo inaczej nawet nie ma po co tego kontynuować.

interface taki ciulowy troche.

Opublikowano

Witam, przedstawię dziś trochę inną lepszą odmianę ScanComputer. Jest to wersja graficzna która cały czas jest w budowie. Na razie wstawiam taką bete z czasem będzie to aktualizowane. Jeżeli program będzie wykrywał trojana w procesie który jest "czysty" proszę to zgłosić w tym temacie podając co to za program.

Opis programu

Są trzy poziomy rozpoznawania procesów

1. Proces czysty (proces nie wykazuje żadnych podejrzanych akcji)

2. Proces podejrzany (proces może być trojanem lecz nie musi)

3. Proces krytyczny (proces na 95% jest programem szkodzącym)

Program posiada takie funkcje jak:

- Automatyczne skanowanie rejestru i informowanie użytkownika o zmianach

- Automatyczne skanowanie uruchamianych procesów oraz informowanie użytkownika o procesie podejrzanym

- Pokazywanie aktywnych połączeń

- Zarządzanie procesami

- Zarządzanie autostartem systemu

Screenshoot

ynqx5NL.jpg?1

bYcsQ6r.jpg?1

E2see6O.jpg?1

OoX8k4u.jpg?1

5dFrc5g.jpg?1

ah6r2b9.jpg?1

Download

http://www19.zippyshare.com/v/BP9gyBh6/file.html

Skan

https://www.virustotal.com/pl/file/9040eb52fc1de6196173e30304c7b2e1ae476a6d1daca45353ace0692f713d3a/analysis/1429632958/

Program będzie rozwijany. Błędy proszę zgłaszać natychmiast w tym temacie postaram się je naprawić jak najwcześniej.

super antywirus, dzieki, usunalem juz avg premium bo przy twoim ssie, dzieki, bede go uzywac juz zawsze, usuwa 99% wirusow, i jako jedyny tego nowego wirusa watykanczyka tez

usun konto

­

Opublikowano

super antywirus, dzieki, usunalem juz avg premium bo przy twoim ssie, dzieki, bede go uzywac juz zawsze, usuwa 99% wirusow, i jako jedyny tego nowego wirusa watykanczyka tez

­

Po co trzymać spiracone AVG jak można mieć LiteAntivirus, no nie?

op naucz się pisać rzeczy pożyteczne a nie coś co uważasz za antywirusa

hiFG4ZA.png

Opublikowano

@Während Z automatycznym skanowaniem procesów są problemy dlatego na razie nie preferuje ustawiania na automatyczne skanowanie, ale skanowanie rejestru działa. (Jeżeli chcesz wyłączyć automatyczne skanowanie to nie zaznaczaj pierwszej opcji "Nadsłuchiwanie uruchamianych procesów.")

@krul csgo Rozumiem to, że to co zrobiłem większości się nie przyda (Mi się to przydaje jako botkiller. To że nazwa zawiera Antywirus to nie znaczy że to jest antywirus w "O Programie" nazywam to prostym programem przeciw wirusom  :P).

rias_gremory_signature_by_darkade22-d7cu9xi.png
Opublikowano

Po co trzymać spiracone AVG jak można mieć LiteAntivirus, no nie?

AVG full wersja jakiś czas temu był free na rok, więc 100% legit.

a za ile liteantivirus?

//edit

liteANTIVIRUS mhm nazwa myli

ez

Opublikowano

@NopeDotAvi2

Ok pokaże ci teraz słabość AVG (każdego antywirusa) daj mi na pw jakiegoś trojana czy coś może być nawet "zeus" potem odeśle ci plik który będzie nie wykrywalny przez AVG a wyrządzi takie same szkody jak plik pierwotny. To jest program do skanowania procesów i autostartu systemu więc nie jest to Antywirus, można nim sprawdzić czy mamy jakieś uruchomione podejrzane procesy (Program ten trzeba go uruchomić z prawami administratora).

Opublikowano

@NopeDotAvi2

Ok pokaże ci teraz słabość AVG (każdego antywirusa) daj mi na pw jakiegoś trojana czy coś może być nawet "zeus" potem odeśle ci plik który będzie nie wykrywalny przez AVG a wyrządzi takie same szkody jak plik pierwotny. To jest program do skanowania procesów i autostartu systemu więc nie jest to Antywirus, można nim sprawdzić czy mamy jakieś uruchomione podejrzane procesy (Program ten trzeba go uruchomić z prawami administratora).

Ok, wyślij.

hiFG4ZA.png

Opublikowano

@NopeDotAvi2

wyslij mi tez i ci pokaze, ze nawet gdy statyczna analiza polegnie to przy uruchamianiu go zablokuje go, a twoj shiteAntivirus nic nie zrobi z nim xD

Dobra, pobrałem kilka prawidziwych wirusów:

DYo3Z0U.jpg

Rezultat? LiteAntivirus nie wykrył NIC, a wirusy wykonały swoje zadanie:

N7VDnT3.jpg

jak mial zrobic cokolwiek skoro to nie jest antywirus, tylko 'botkiller' XDDD

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

usun konto

­

Dalej się kurw na chanmowe

Program nic nie robi :D

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Czytając wszystkie te komentarze doszedłem do jednego wniosku że trzeba tutaj wyjaśnić wiele rzeczy. Nie jest to antywirus którego był rekomendował do używania jest to bardziej program pomagający wychwycić jakieś trojany typu botnet i rat'y które są wpięte w autostart systemu. Jak chcecie antywirusa który będzie na bieżąco monitorował wasz system to polecam Avast lub AVG z tego co słyszałem (Nie korzystam z antywirusow wiec raczej w tej kwestii nie jestem obeznany). Ten program działa na zasadzie skanowania aktualnych procesów i sprawdza ich ścieżki. Jak wiecie lub nie ponad 80% trojanów które wpinają sie w autostart tworzą swoje kopie w folderach takich jak %appdata% %temp% Documents itp. Trojan nie powinien stworzyć swojej kopi w ProgramFiles gdyż aby modyfikować ten folder potrzeba praw administratora a gdy uruchamiamy program normalnie to uruchamia sie on z prawami zwykłego użytkownika. W dodatku program sprawdza jeżeli plik znajduje sie w jednym z tych folderów to sprwadza czy jest on w autostart jeżeli tak to nastepnie sprawdza czy ten plik ma atrybut hidden (ukryty). Takie atrybuty nie są przyznawane normalnemu programowi gdyż nie ma takiej potrzeby, za to trojany potrzebują tego atrybuty aby zwykły użytkownik nie wiedział że znajduje się tam jakiś niechciany plik. W ten sposob program wyswietla użytkownikowi potencjalne programy mogące być oprogramowaniem szpiegowskim. DLATEGO MÓWIĘ TO JESZCZE RAZ TO NIE JEST ANTYWIRUS TYLKO ZWYKŁY PROGRAM SKANUJĄCY PROCESY I WYŚWIETLA TE KTÓRE MOGĄ BYĆ POTENCJALNYM ZAGROŻENIEM. Jeżeli tak naprawdę chcecie sprawdzić ten program to pobierzcie sobie zwykłego RAT'a i stwórzcie w nim client pod siebie z autostartem i zakryptujcie (żeby był niewykrywalny przez antywirusy). Wtedy możecie odpalić tego client'a i uruchomić mój program i wejść w uruchomione procesy na 95% proces ten zostanie wykryty. Program jest skuteczny przeciwko pliką wpiętych przez RUNPE w procesy systemowe lub w domyślną przeglądarkę. Myślę że wszystko wam wytłumaczyłem. Może skanowanie ścieżki i autostartu  jest żałosne ale skuteczne.

Pozdrawiam FusHerkA.

Opublikowano

­

Czytając wszystkie te komentarze doszedłem do jednego wniosku że trzeba tutaj wyjaśnić wiele rzeczy. Nie jest to antywirus którego był rekomendował do używania jest to bardziej program pomagający wychwycić jakieś trojany typu botnet i rat'y które są wpięte w autostart systemu. Jak chcecie antywirusa który będzie na bieżąco monitorował wasz system to polecam Avast lub AVG z tego co słyszałem (Nie korzystam z antywirusow wiec raczej w tej kwestii nie jestem obeznany). Ten program działa na zasadzie skanowania aktualnych procesów i sprawdza ich ścieżki. Jak wiecie lub nie ponad 80% trojanów które wpinają sie w autostart tworzą swoje kopie w folderach takich jak %appdata% %temp% Documents itp. Trojan nie powinien stworzyć swojej kopi w ProgramFiles gdyż aby modyfikować ten folder potrzeba praw administratora a gdy uruchamiamy program normalnie to uruchamia sie on z prawami zwykłego użytkownika. W dodatku program sprawdza jeżeli plik znajduje sie w jednym z tych folderów to sprwadza czy jest on w autostart jeżeli tak to nastepnie sprawdza czy ten plik ma atrybut hidden (ukryty). Takie atrybuty nie są przyznawane normalnemu programowi gdyż nie ma takiej potrzeby, za to trojany potrzebują tego atrybuty aby zwykły użytkownik nie wiedział że znajduje się tam jakiś niechciany plik. W ten sposob program wyswietla użytkownikowi potencjalne programy mogące być oprogramowaniem szpiegowskim. DLATEGO MÓWIĘ TO JESZCZE RAZ TO NIE JEST ANTYWIRUS TYLKO ZWYKŁY PROGRAM SKANUJĄCY PROCESY I WYŚWIETLA TE KTÓRE MOGĄ BYĆ POTENCJALNYM ZAGROŻENIEM. Jeżeli tak naprawdę chcecie sprawdzić ten program to pobierzcie sobie zwykłego RAT'a i stwórzcie w nim client pod siebie z autostartem i zakryptujcie (żeby był niewykrywalny przez antywirusy). Wtedy możecie odpalić tego client'a i uruchomić mój program i wejść w uruchomione procesy na 95% proces ten zostanie wykryty. Program jest skuteczny przeciwko pliką wpiętych przez RUNPE w procesy systemowe lub w domyślną przeglądarkę. Myślę że wszystko wam wytłumaczyłem. Może skanowanie ścieżki i autostartu  jest żałosne ale skuteczne.

Pozdrawiam FusHerkA.

tl;dr

Usun konto.

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam nadzieje, że używasz sygnatur wirusów, bo inaczej nawet nie ma po co tego kontynuować.

interface taki ciulowy troche.

Najlepsza odpowiedz jaka kiedykolwiek k***a przeczytalem! you made my day!

Teraz serio, uzywasz sygnatur?

Opublikowano

gosciu wkurwiasz mnie dlaczego uwazasz sie za l33t haxora jak podeslales na konkurs cos czego nie zrobiles, a reszta tego co tam masz to jakies copypaste

hiFG4ZA.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Alanpl3

Ja bym skorzystał to jedyna okazja do nabycia Trojana ;)

@Do Autora

Nie wstawiaj jakiegoś g*wna na forum ;D

int o = 1, y = 1;

while(o == y && y < o && o < y){

printf("Co ja tworze....");

}

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wale, tak go hejtujecie za ten program, a gwarantuję, że nawet nie dacie rady napisać 1/4 tego programu, bo wyłożycie się na System.IO. Propsy autorowi za chęci, ponieważ napisanie takiego programu nie jest łatwe. Liczy się także nauka ;) A wy nie potraficie czytać ze zrozumieniem, bo on pisał, że TO NIE JEST ANTYWIRUS tylko SKANUJE PROCESY AKTUALNE W TLE. Wasz kod do antywirusa wyglądałby tak:

if program.name.contains("super trojan.exe") then system.io.file.delete("super trojan.exe")

.

Opublikowano

Ja wale, tak go hejtujecie za ten program, a gwarantuję, że nawet nie dacie rady napisać 1/4 tego programu, bo wyłożycie się na System.IO. Propsy autorowi za chęci, ponieważ napisanie takiego programu nie jest łatwe. Liczy się także nauka ;) A wy nie potraficie czytać ze zrozumieniem, bo on pisał, że TO NIE JEST ANTYWIRUS tylko SKANUJE PROCESY AKTUALNE W TLE. Wasz kod do antywirusa wyglądałby tak:

if program.name.contains("super trojan.exe") then system.io.file.delete("super trojan.exe")

aha, czyli jak ktos nie potrafi tego zrobic to nie może komentować? idiotyzm.  po to się wstawia tutaj projekt, żeby kazdy mógł go ocenić pozytywnie lub negatywnie.

Opublikowano

@Vertoi Rozumiem, że trzeba przyjąć negatywne oceny na klatę, ale bez przesady! Najgorsze jest to, że nawet nie pobraliście tego programu a od razu krytykujecie. No troszkę kultury. Nie chcecie wysłuchać autora, bo od razu piszecie "e to guwno nic niewykrywa". Program działa bardzo dobrze jeżeli chodzi o sprawdzanie procesów. Już sprawdzałem ;)

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...