Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerzucanie się z Lola na Dote - porady?

Dragonzz0r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możecie napisać czym się różni lol od doty, na co mam uważać albo ogólnie jak działa Dota.

Opublikowano

Grafika, trudnoscia, mysleniem, postaciami napewno, itemkami rowniez, postrzeganiem przeciwnikow i ogolnie calej rozgrywki. Niekiedy dziwne mety :D 

61093c6efb.png

Opublikowano

Grafika, trudnoscia, mysleniem, postaciami napewno, itemkami rowniez, postrzeganiem przeciwnikow i ogolnie calej rozgrywki. Niekiedy dziwne mety :D

Night Stalker na supporcie, wczoraj spotkałem się z tym pierwszy raz XDD

Ogólnie  w Docie cała ta mechanika jest zupełnie inna. Oczywiście nie mówię tutaj o systemie MOBA tylko o tym, że w Docie rozgrywka wygląda zupełnie inaczej niż w LoLu. W LoLu wbiłem 24 lvl i dalej mi się nie chciało, ale chodzi o to, że przez ten cały czas zauważyłem, że jest taki system grania liniami: solo-top-jungle-mid-duo-bot i jest to trzymane cały czas. Otóż w Docie nie jest to wymagane i pod żadnym pozorem podczas pickowania postaci nie miej pretensji, że ktoś nie wybrał jakiegoś junglera albo, że na mida idzie jakiś melee hero (walka w ręcz). Podstawą jest dokładna znajomosć skilli albo przynajmniej wiedzieć jaka postać jakie ma skille, to bardzo pomaga w grze. Każda śmierć kosztuje Cię utratą X ilości złota, dlatego nawet jak grasz jako support to staraj się często nie padać. Nie wiem czy jest sens pisania na czym polegają runy, po prostu zbierasz je albo butelkujesz w butelce. No i chyba najważniejsza rzecz, staraj się na początku nie grać agresywnie albo wychodzić z gry bo "zły pick". Czasem nieudany pick może okazać się tym, który zadecyduje o korzystnym dla Ciebie wyniku gry. Z każdej postaci da się zrobić carry  B)

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...