Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przełączanie grafiki z intel na Nvidia

patrykv97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, spotkałem się z problemem, że nie mogę ustawić grafiki Nvidia by działała non stop.

W panelu sterowania Nvidia mogę mieć pozaznaczane na karte Nvidia, lecz to nic nie daje.

test wydajności w gta IV wykazuje mi także karte z intela, mimo tego, że mogę odpalać grę za pomocą "otwórz za pomocą procesoru graficznego > Nvidia o dużej wydajności"

proszę o pomoc... na karcie Intel HD Graphisc 4000 (zintegrowana) mam na min wymaganiach 17, max 20fps

druga karta to Nvidia GeForce GT 720m (2gb)

4gb ramu oraz procesor intel core i3-3217u  1,8ghz(4 rdzeniowy) - mimo tego, że jest trochę słaby powinien działać na znacznie większych detalach...

praa na komputerze, w przeglądarce też potrafi się zacinać, pomimo tego, że przywracałem system do ustawien fabrycznych, oraz aktualizacja do 8.1

proszę o szybką pomoc...

Opublikowano

A gdzie wpiąłeś monitor ?

Jak przetrzesz sobie oczy to rozwiążesz problem sam. 

p.s. Pojęcie o sprzęcie też masz niskie, bo procesor masz dwurdzeniowy i kompletnie nie nadający sie do gier no chyba ze w przedziale 30-50 FPS ledwo 

Tak samo nie wiesz sam czy masz dokładnie KOMPUTER czy LAPTOP ! Dla ścisłości odpowiedź jest dla zestawu KOMPUTEROWEGO  ( stacji roboczej ) z reguły składanego z tego procka dla przysłowiowej księgowej dłubiącej w notatniku i internecie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Więc jak masz takie "mega" doświadczenie starał byś się mi wytłumaczyć :) Wytarczy zapytać, spinasz się nie wiadomo o co:) a tutaj o procesor nie chodzi tylko o karte graficzną. Więc proszę won ze spamem.

Więc jak masz takie "mega" doświadczenie starał byś się mi wytłumaczyć :) Wytarczy zapytać, spinasz się nie wiadomo o co:) a tutaj o procesor nie chodzi tylko o karte graficzną, pozdrawiam...

jak masz się denerwować, psuć sobie nerwy odpuść sobie nawet komentowanie tego postu, czekam na kogoś "NORMALNIEJSZEGO"

Opublikowano

Nadal nie rozumiesz ?   Nie podałeś czy masz zestaw komputerowy z tym procesorem i grafiką czy masz po prostu laptopa ( chyba jakies ultraboki o niskim zużyciu energii były na tym procesorze robione ) 

Grafika jest w procesorze więc w głównej mierze rozchodzi się o to w jakim urządzeniu się znajduje procesor. W kompie wystarczy wpiąć monitor do karty którą się chce używać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

masz asus x550cc , mam taki sam , jako informatyk powiem ze jeśli odpalasz z opcji "uzyj procesora wysokiej wydajności " to tak jest .... gry z reguly pokazuja wyjście ekranu , a te ZAWSZE sa pod podłączone pod zintegrowana karte w laptopie , nawet jeśli ekran masz zewnętrzy to jego wyjście jest z zintegrowanej karty , modele mobilnych (laptop) kart graficznych nie maja wyjść video tz hdmi itp. , jest to sama jednostka obliczeniowa . jeśli masz takie slabe wyniki to cienko , proponuje aktualizacje sterowników nvidia (

http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/83890/pl)poczym wejście w ustawienia nvidia , i zmienić karte żeby domyślna była "wysokiej wydajności karta nvidia " w obu ustawieniach .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...