Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V problem z optymalizacją

Hecal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzęt:

Procek: Intel G2030 3.0ghz

Ram: 8gb

Grafika: Asus Radeon R7 250x

win7 64bit.

Aktualne sterowniki.

Problem jest taki. Odpaliłem grę na najniższych detalach jakich tylko się da, po to żeby sprawdzić jak będzie mi gta śmigać. No i śmiga, nie powiem, że nie... ale tylko przez 2-5 sec - wszystko chodzi bardzo płynnie, po czym nagle robi się ostra ścina - tak jakby coś się wczytywało, po chwili puszcza i znowu wszystko chodzi płynnie. I tak w koło macieju. Macie jakieś pomysły co to może być?

Opublikowano

Włącz GTA w oknie, wejdź w menadżer zadań, zakładka wydajność, i sprawdź co najbardziej się używa, (dysk, RAM, procesor etc.)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Macie jakieś pomysły co to może być?

Masz za słaby procesor, po prostu.

Spróbuj jeszcze wyłączyć i włączyć V-Sync. Mi pomogło jak w pierwszej misji miałem dziwne ściny (tyle że ja mam i5 4690k i GTX 970)

Opublikowano

Włącz GTA w oknie, wejdź w menadżer zadań, zakładka wydajność, i sprawdź co najbardziej się używa, (dysk, RAM, procesor etc.)

Zużycie CPU między 90 a 100% więc wiadomo o co chodzi... 

Masz za słaby procesor, po prostu.

Spróbuj jeszcze wyłączyć i włączyć V-Sync. Mi pomogło jak w pierwszej misji miałem dziwne ściny (tyle że ja mam i5 4690k i GTX 970)

Nie pomogło. Czas na nowy procesor :/

Dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...