Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA I V Problem z kartą graficzną... "ustawienia nie są dostępne"

patrykv97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

sprzet:

procek: intel core i3-3217U CPU 1,8ghz (4rdzeniowy)

karta graficzna:

Nividia  GeForce GT720M (2gb)

oraz

Intel HD Graphisc 4000 (zintegrowana)

ram 4gb

windows 8

problem polega w tym, iż gra przy teście wydajności przy praktycznie najnizszych wymaganiach ma 20-25fps

z testu wydajności w GTA IV wykazuje mi, że podłączona karta to Intel HD Graphisc 4000 (nawet jak włączam gta za pomocą "uruchom z procesorem graficznym Nividia o dużej wydajności(domyślne)

Domyślnie jest też ustawiona karta na Ge force....

próbowałem wielu sposobów...

wchodziłem w panel Nividia i ustawiałem wszystko pod karte GeForce GT720m (nic nie daje- dalej pokazuje karte intela)

wyłączałem karte intela w menagerze urządzen...(gta się wtedy nie chciało włączyć) - czarny ekran  i musiałem reset robić, przy wyłączonej karcie intela, nie mogłem wejść do panelu Nividia błąd:

post-305285-0-04925000-1429568422.png

dodam także:

post-305285-0-14919800-1429568779_thumb.png

proszę o pomoc...

post-305285-0-47108200-1429568782_thumb.png

Opublikowano

Słuchaj, może to głupie, ale sprawdź przy komputerze czy na pewno podpiąłeś monitor do właściwego gniazda :D Też kiedyś miałem ten sam problem, uruchomiłem wtedy bodajże Black Opsa 2, ciął mi trochę i zdziwiło mnie to bardzo. Przy bliższych oględzinach właśnie okazało się iż popełniłem błąd i podłączyłem monitor do wejścia od karty intela zamiast Nvidii :D Po przełączeniu wszystko było okej. Nie wiem czy u Ciebie akurat o to chodzi, ale ... cóż, warto sprawdzić ;) Tym bardziej że masz jasno napisane że monitor nie jest podłączony do kraty graficznej Nvidia. Bardzo możliwe że chodzi o to, sprawdź ;D

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Uuuu laptopa masz ? No to nie mam pojęcia :D U mnie akurat było o tyle prościej że z tyłu obudowy miałem po prostu dwa wejścia pod monitor. Jedno na górze - do właśnie zintegrowanej karty Intela, którą to nieopatrznie podłączyłem, a drugie na dole do normalnej karty Nvidia. Wystarczyło jedynie odłączyć od Intela i podłączyć na dole - do Nvidii. Jeśli nie masz w laptopie jakiegoś innego wejścia pod ten monitor to niestety - nie mam pojęcia co zrobić :/ Być może masz w laptopie wejście pod HD, może wtedy załapałaby Ci ta Nvidia. Ale no mówię - nie mam pojęcia, mówię tylko że miałem podobny błąd i opisuję co mi pomogło. Tak czy tak życzę powodzenia i jeśli znajdziesz rozwiązanie możesz je napisać bo aż sam jestem ciekaw :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

No, ale przecież ja nie mówię nic o dodatkowym monitorze :D Myślałem jedynie że tak samo jak ja masz komputer i być może zrobiłeś przez pomyłkę to samo co ja. Więc jeśli nie masz jakimś cudem w tym laptopie jeszcze jednego wejścia do monitora, które by mogło łączyć Cię z odpowiednią kartą tak jak ja miałem w komputerze - poddaję się i przepraszam za stratę czasu związaną z czytaniem moich postów. Chciałem pomóc :)

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...