Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Gta V PC- spadki fps problem

Johnix

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Gram na ustawieniach wysokich i mam średnio 40 fps

Jedynym problemem jest, że gra często obniża na 2-5 sekund

Fps do 20 i potem znowu do 40 fps. Zdarza się to często i jest to intrytujące

Gram na laptopie z tą konfiguracją:

Geforce GTX 760m 2g

Intel Core i5 4200m

8g ram

Model to Acer Aspire 722g

Liczę na szybką pomoc

Blogger z nieistotnyblog.blogspot.com i nieistotnegry.blogspot.com

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie problem jak wiadomo - leży po stronie twojego sprzętu, gdzie to i tak cud że gra działa Ci na laptopie ponieważ ma z tym wielkie problemy.
Spadki FPS są spowodowane tym, że najzwyczajniej w świecie twój PC nie wyrabia z ładowaniem modeli i LOD(Level of Detail).
Nie spodziewałbym się fajerwerków po jakimkolwiek patchu - chyba że dadzą możliwość ustawienia jakości na "Niskie" a nie tylko na "Średnie".

PS. VSync (Synchronizacja Pionowa) tak naprawdę stabilizuje twoje FPS jeżeli masz poniżej 60 oraz zatrzymuje je na 60 FPS jeżeli masz powyżej, dzieje się tak dlatego że Synchronizacja Pionowa stabilizuje wyświetlone klatki do częstotliwości odświeżania twojego monitora (Zazwyczaj jest to 59-60 Hz w tych tanich monitorach czy też laptopach).
Jeżeli gra ma np. cały czas 40 FPS - to VSync próbuje je utrzymać na właśnie tym poziomie w miarę jego możliwości :)

5gubmKI.png

Opublikowano

Norma jak zawsze,poczekaj na kolejnego patch'a napewno to naprawią ;))

Powiedział, co wiedział.

Poszukaj jakiejś modyfikacji zmniejszającej jakość tekstur. Twój procesor nie spełnia wymagań gry.

Opublikowano

W mieście podczas jazdy samochodem procesor się bardzo obciąża już nie mówiąc o laptopie. Optymalizacja jest wzorowa ale chyba każdy te spadki ma i nowy patch powinien to naprawić.

mpcforum.jpg

Opublikowano

Jeśli nie masz włączonego Vsynca to go włącz. 
Jak masz, to zmień ustawienia na średnie i sprawdź czy ten problem też występuje. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Zdarza się wszędzie. Największe spadki są kiedy jadę samochodem w mieście lub jak biegnię w mieście

Poza miastem też tak jest, ale tam spadki są rzadziej

Opublikowano

Nic nie pomogło :(

Vsync wyłączyłem i włączyłem i nic, a zmniejszenie ustawień na średnie zwiększyło tylko ilość klatek do 60 fps, ale spadki wciąż są ;(

Opublikowano

Ja mam też mega spadki fps i to na PC, wina leży bardziej po stronie Gry niż po stronie sprzętu. Mój PC spełnia ponad minimalne wymagania, a tak samo dzieje się co u kolegi wyżej. Nie tylko my mamy z tym problem.

Nie moc silnika, lecz Technika robi z ciebie zawodnika

sygnaturkaa.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...