Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Essentials i AuthMe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pewien problem z pluginem essentials , jest on taki , ze ustawiam w config.yml ->essentials chat , chat dla grup gracz , moderator itd , jednak gdy pisze na chatcie w grze , nie dziala to , co ustawilem w configu , moglby ktos pomoc?

config : http://pastebin.com/qE2r7NRR (czerwony nick bo mam op'a , ale i tak grupa [gracz] jest zle , dzieje mi sie to tez na innych serwerach=

I chce ustawic autologowanie na authme , i chce , zeby sesja autologowania wygasla , gdy zmieni sie ip gracza , to trzeba ustawic sessionExpireOnIpChange na false czy true? bo probowalem z true , ale wtedy kuzyn mogl sie zalogowac , chociaz korzystal z innego ip , ale jakos ustawianie false sensu nie ma, wiec wole zapytac ,

Dziekuje i Pozdrawiam

post-1330373-0-94101500-1429556316_thumb.png

Opublikowano

Ogólnie nie ma po co robic te formaty grup w EssentialsChat. Przynajmniej ja kozystam z formatu glownego dla wszystkich a reszte ustawiam w PEX

@topic

Podaj permisions.yml (permisje)

Opublikowano

Bosz.... w tym momencie się już nie łapię, chodzi ci w końcu o co?
Kolorek pisania dla danej rangi czy prefix danej rangi czyli np. &9Moderator.
Jeżeli o to 2 to w Essentials tego nie ustawisz tylko w permissions.yml

Opublikowano

@Play Er

3127014295572401346728.png

Co do topic:

@UsualTax3

Tak zwana wina spacji.

Zobacz dokładnie na ilość spacji gdzie dałeś w 'Essentials Chat' bo są 3 a maja być 2.

Jak chcesz żeby osoby z uprawnieniami op nie świecili kolorami to ustaw w:

# A color code between 0-9 or a-f. Set to 'none' to disable.
ops-name-color: '4'

Ustaw wartość 'none'

Do tego polecam jak robisz coś takiego - rangi w essentials to usuń prefixy od Permissionex.

Co do authme polecam ci zostawić off.

/Edit:

@Play Er

Chyba nie rozumiesz nic.

To jest forum dla zabawy, wygłupów i pomagania innym, jak chce coś zrobić i się nie udaje nie wywalaj go na inną stronę.

Po to jest to forum, tutaj sobie wzajemnie pomagamy.

Nie musi nic zmieniać tylko błąd popełnił z 1 spacją i tyle.

Opublikowano

@Sandvich dziękuje , jedyna osoba która odpisała normalnie.

To z ops-name-color to wiedziałem , tylko zapomniałem ustawić , ale mógłbyś wysłać ten kawałek configu , jak powinien być ? Bo jakoś nie widzę nigdzie braku spacji, chyba ze chodzi ci o linijkę , gdzie format dla gracza napisałem.

Z góry dziękuje

Opublikowano

@UsualTax3

Tak spokojnie - już ci podeśle gdzie jest błąd:

#format: '<{DISPLAYNAME}> {MESSAGE}'
  #format: ' {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

group-formats:
     Gracz: '&fGracz {DISPLAYNAME} &4&l>> &f{MESSAGE}'

Widać tam pod spodem 'group-formats:' 3 spacje - przez to nie będzie działało ci :P

Zobacz wystarczy że usuniesz 1 spacje i będzie może działało.

Edit:

Tak ma wyglądać:

group-formats:
    Gracz: '&fGracz {DISPLAYNAME} &4&l>> &f{MESSAGE}'

/Edit2:

@Play Er

O_O - ogarnij się pliss.

Opublikowano

@UsualTax3

Chciałbym cie poprosić bo innego pomysłu nie mam.

1. Config od Essentialsa

2. Config jak Permission od Permissionex

/edit:

Zaraz zabiorę się za to i znajdę problem.

Opublikowano

@Sandvich Wiec , mam wiecej serwerow , i na jednym z nich dzialaja te kolory , wiec wrzucilem config tego serwera , na ktorym dziala , na te , na ktorych nie dziala , ale nadal nie dziala (troche dziwne zdanie ale co tam) , wiec

tutaj lunki : 

Essentials: http://pastebin.com/YZ1bZjvM

Permissionsex: http://pastebin.com/86mcrjMg

Szczerze to w ogole nie wiem o co chodzi , nigdy nic nie robilem prefixami od permissionsex , tylko dodawalem permisje i reszte w essentials chat ustawialem , zawsze dzialalo , tylko teraz nagle nie , configi serwera na ktorym nie dziala i tam gdzie dziala sa te same , wiec podam jeszcze permissions.yml serwera , gdzie dziala wszystko :  http://pastebin.com/L2YVcF9t

Chociaz raczej mysle , ze cos zle ustawione w essentials , ale macie 

Opublikowano

Usuń cały folder essentials i essentials.jar, wgraj na nowo z innego serwera na którym ci to działa i po prostu weź też cały config z innego serwera na ten :)
Proste :D

Opublikowano

Sprawdź jeszcze raz może gdzieś w essentials masz o 1 spacje za dużo albo w permissions i juz nie działa
Posprawdzaj na spokojnie :D

Opublikowano

Ale przecież to wszystko sensu nie ma , zawsze essentials chat działał , i teraz tez powinien , ale nie działa , wiec moze w co figi gdzieś trzeba coś przestawić , ale ja o tym nie wiem , wiec pytam was , o spacje chyba nie chodzi

Opublikowano

Juz wszystko dziala , poprobowalem i zadzialalo , szczerze nie wiem dokladnie co sie stalo ze nagle dziala , ale wgralem pliki essentials od dzialajacego serwera na inne i okazalo sie , ze grupa w essentials chat musi dokladnie TAKA SAMA byc , jak w pexie , np jak sie w pexie robilo grupe "JhGhiHipj" , to ta grupa w essentials chat musi dokladnie tak samo sie nazzwac , o tym widzialem , ale nie o tym ze duze i male literki tez sie licza , ale i tak bardzo dziekuje za pomoc wam , szczegolnie Sandvich , temat do zamkniecia

Przepraszam za double post , nie zauważyłem , prosze o zrozumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...