Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Robocraft - Rejestracja, Gra

NiemaSkilla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym oto pierwszym poradniku zaprezentuje wam rejestrację do gry i luncher i logowanie do gry Robocraft. Zaczynajmy!

Robocraft - gra powstała w 2013 roku a 7 marca tego samego roku była już Alpha. Grając w grę mamy do wyboru masę bloczków,kół,dział i innych dodatków by zbudować naszego robota z marzeń i wytoczyć go na kosmiczne planety by stoczyć bitwę z innymi graczami.

"No fajnie po tym opisie gra zaczyna mnie trochę fascynować, ale gdzie ją nabyć/pobrać i czy jest darmowa?"      ~pewien gracz

Daną grę możemy pobrać na oficjalnej stronię http://robocraftgame.com/ .Jest ona darmowa co sprawia że każdy gracz jak Ci biedniejsi jak i Ci bogaci mogą pobawić się w "Kosmicznego Zdobywcę"

Jednakże zanim pobierzecie grę musicie mieć konto,które trzeba założyć. W kilku punktach przedstawię wam co i jak...

1.Wchodzimy na oficjalną stronę gry Robocraft(link wyżej).

2.Klikamy duży pomarańczowy przycisk na obrazku (Click to register now)

3.Wpisujemy swoje dane czyli nick (wybierzcie jakiś normalny bo niekiedy w grze spotyka się bardzo wulgarne),email,hasło,wiek i czemu chciałbyś grać w Robocraft(jeśli u was krucho z językiem to wrzućcie krótki zdanie na przykład "I want to play Robocraft,because this game is so funny"(Chcę zagrać w robocraft ponieważ ta gra jest zabawna) dowolność zdań zostawiam wam). Mamy jeszcze opcję kodu bonusowego, dany zdobędziecie w tym temacie http://www.mpcforum.pl/topic/1402039-aktualne-kody/

4.Po zarejestrowaniu się wyskoczy wam informacja o poprawnej rejestracji. W tym samym czasie sprawdźcie swoją pocztę elektroniczną gdyż został tam wysłany email z linkiem aktywacyjnym konta gry. Po 3 sekundach zostaniecie przekierowani do zakładki pobierz gdzie możecie pobrać grę przez Steam lub luncher gry. Plik instalacyjny waży tylko 7 MB.

5.Po pobraniu gry instalujecie ją na dowolnym dysku. Przez całą instalację oprowadzi was instalator. Po zakończeniu instalacji uruchom luncher i uzbrój się w cierpliwość. Luncher musi pobrać ~345 MB plików gry.Po zakończeniu pobierania rozpocznie się proces instalacji plików. Po zakończeniu tego procesu szary przycisk "Lunch game" zmieni swój kolor na taki "Lunch game"

6.Po między uruchamianiem gry włączy się proces instalacji programu EasyAntiCheat w grze nazywany Robshield(występuje to tylko przy pierwszym uruchomieniu gry. Dalej otworzy wam się gra gdzie wpiszecie swoje dane podane w rejestracji(nick i hasło)i klikniecie "Login"

Dalej gra załaduje potrzebne pliki i wejdziecie do gry.

Zakaz kopiowanie tego poradnika bez wiedzy autora

Poradnik będzie aktualizowany

Poradnik by NiemaSkilla

Opublikowano

Są tu same nie zbędne informacje pozwalające zagrać w tę grę, co nie zmienia faktu że może się komuś przydać. Nie jestem pewnien co do zgodności tego tuta z regulaminem, z tego co wiem nie można wystawiać linków do innych for. (o ile tak to się odmienia ;) )

Opublikowano

Jeśli by na to spojrzeć to link jest do strony do gry tak jak worldoftanks.eu a. Na forum trzeba wejść samemu :)

Co nie oznacza, że możesz podawać w bezpośredni sposób informację o forum Robocrafta i zachęcać userów do odwiedzania konkurencji.

f

Opublikowano

Myślę, że gra może być nawet fajna. Zarejestruję się, pobiorę i pogram. Aktualnie nie mam żadnej ciekawej gry więc mogę spróbować. Interesująca prezentacja, zostawiam +.

Opublikowano

Grałam chwilkę, gra nie przypadła mi do gustu.

Poradnik dobry, plusik. :)

Opublikowano

Grałam chwilkę, gra nie przypadła mi do gustu.

Poradnik dobry, plusik. :)

Na pierwszym tierze nie jest za ciekawie, więc nie masz co się dziwić.

Wraz z postępem w grze, rozgrywka staje się ciekawsza oraz jest więcej możliwości budowy swojego robota :)

Dochodzą m. in. różne bronie oraz inne 'bloki', dzięki którym można się poruszać.

f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...