Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Omijanie kilku zbędnych lini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.
Już dość długo zmagam się z regexem i nareszcie zaczyna mi powoli wychodzić jednak natrafiłem na pewien problem, mianowicie tworzę sobie wzorzec który będzie wyciągał mi informacje z stronki jednak są tam pewne informacje które nie są mi potrzebne a ich struktura jest dość zawiła żeby ją przepisywać więc pomyślałem żeby w jakiś sposób zakomunikować wzorcowi że ma ominąć te kilka linijek i kontynuować porównywanie do wzorca jednak te kilka linijek które chciałbym ominąć składa się z spacji, tabulacji, przejść do nowej lini oraz znaków różnej maci (jak to bywa w HTML'u).
Moje pytanie w jaki sposób powinienem ominąć te zbędne linie.

PS. Nie mogę użyć do tego kilku wzorców ponieważ informacje chcę pobrać dla wielu użytkowników 

Opublikowano

<div class="questionBox" id="question_box_128225682054">

<div class="question" dir="ltr">
      <span class="text-bold"><span dir="ltr">Jaki jest przepis na udany i szczęliwy związek? Wiesz? Zastanawiasz się czasem? Co jest ważne dla innych... czasem dobro innych jest ważniejsze do naszego... Ale ludzie mają to w d***e... ( nie odpowiadaj jeśli nie chcesz, chyba że masz coś do dodania? )</span></span>‎<span class="author nowrap">  <a href="/XXBlue_JeansXX" class="link-blue" dir="ltr">αиισłєкк;*</a></span>
    </div>

<div class="reportFlagBox ">
  <a href="/Dorcia2345/questions/128225682054/report_answer" class="reportFlag hintable" hint="Zgłoś" onclick="RLTLogger.execute("CtxPointer", "Complain.mark");$.colorbox({href:"/Dorcia2345/questions/128225682054/report_answer",title:"Zg\u0142o\u015b"}); return false"></a>
</div>

<div class="answer" dir="ltr">
      '' Miłość jest wtedy, gdy szczęście drugiej osoby jest ważniejsze niż swoje...''<br>__________________________________________________________________<br>Masz rację, często ludzie nie doceniają naszych starań, docenią wtedy, gdy stracą...
    </div>

<div class="time"><a href="/Dorcia2345/answer/128225682054" class="link-time" data-rlt-aid="answer_time">około 2 godziny temu</a></div>

<div class="likeCombo" id="like_box_128225682054">

<div class="likeBox">

<span class="like-active" style="display:none"></span>

<div class=" ghostLink" style="display: none;">
          <a class="like hintable" hint="Lubię to" href="#" onclick="Like.quickLike(128225682054, "JerryThinks", "/likes/Dorcia2345/question/128225682054/add"); return false;" style="display:block"></a>
        </div>

</div>

<div class="likeList you-like-block" style="display:none">
        Ty lubisz to
      </div>

<div class="likeList people-like-block"></div>

</div>

</div>

może lepiej powiem co chcę wyciągnąć 

id="question_box_128225682054"

później pytanie, oraz odpowiedz  i na koniec 

<div class="likeList you-like-block" style="display:none">

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...