Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ryzykować czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Stoje w pół drogi do otworzenia serwera (strona i sklep gotowy) i chciałbym juz rozwiać moje wątpliwosci co do tego gdzie go hostować,

Na pierwszy ogien poszedł microvps który okazał sie być oszukany (ram) no i sobie powiedzielismy gut baj(wzialem na próbe)

Drugim wyborem który rozpatruje jest mintshost oferta 3 gb na pół roku za 90 zł 2 x 2.5 ghz 3gb ram 50 gb ssd.

Trzecim ktory coraz bardziej mi sie podoba jest oferta pukawki na nielimitowany ram procesor i dyski.

1.- odpada od razu z wiadomych przyczyn.

2.- nie wiem czy 3gb ramu i ten procesor pozwoli mi na utrzymanie 35-40 graczy +20 pluginow bez lagów +strona i forum. Wydam 90 zł po to tylko aby 20 graczy max wbiło?

3.- Tu jestem pewny ze wszystko będzie ok, ale bym musiał dokupić hosting strony www - http://hostinghouse.pl/- czy ten hosting(15zł rok) strony pozwoli mi na to aby trzymac na nim sklep serwera? Jak wygląda sprawa podłączenia wlasnego sklepu na stronie przez ten hosting strony do serwera pukawki? Nie powinno być problemow?Czy pukawka narzuca monopol na ich itemshop? Sklep działa przez rcon i ma komunikacje z bazami mysql na stronie.

przy 3 nie chciałbym miec zadnych problemów typu jakis error czy nie działająca usługa...

Prosze o pomoc *speców* ktorych jest tak liczne grono i chwalą pukawke.

Daje lajki...

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Witam

Stoje w pół drogi do otworzenia serwera (strona i sklep gotowy) i chciałbym juz rozwiać moje wątpliwosci co do tego gdzie go hostować,

Na pierwszy ogien poszedł microvps który okazał sie być oszukany (ram) no i sobie powiedzielismy gut baj(wzialem na próbe)

Drugim wyborem który rozpatruje jest mintshost oferta 3 gb na pół roku za 90 zł 2 x 2.5 ghz 3gb ram 50 gb ssd.

Trzecim ktory coraz bardziej mi sie podoba jest oferta pukawki na nielimitowany ram procesor i dyski.

1.- odpada od razu z wiadomych przyczyn.

2.- nie wiem czy 3gb ramu i ten procesor pozwoli mi na utrzymanie 35-40 graczy +20 pluginow bez lagów +strona i forum. Wydam 90 zł po to tylko aby 20 graczy max wbiło?

3.- Tu jestem pewny ze wszystko będzie ok, ale bym musiał dokupić hosting strony www - http://hostinghouse.pl/- czy ten hosting(15zł rok) strony pozwoli mi na to aby trzymac na nim sklep serwera? Jak wygląda sprawa podłączenia wlasnego sklepu na stronie przez ten hosting strony do serwera pukawki? Nie powinno być problemow?Czy pukawka narzuca monopol na ich itemshop? Sklep działa przez rcon i ma komunikacje z bazami mysql na stronie.

przy 3 nie chciałbym miec zadnych problemów typu jakis error czy nie działająca usługa...

Prosze o pomoc *speców* ktorych jest tak liczne grono i chwalą pukawke.

Daje lajki...

Powiem ci tak 3 opcja najlepsza, posiadam już 8 serwerów na tym hostingu, nigdy nie miałem problemów z hostingiem.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...