Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

#PORADNIK Jak zwiększyć fps'y w CS:GO #2

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam,

(odrazu napiszę że to mój pierwszy poradnik)

po formacie komputera postanowiłem pobawić się ustawieniami i zmniejszyć je na maxa aby jak najlepiej się grało.

Odrazu po zainstalowaniu cs'a z domyślnymi ustawieniami 

w menu miałem 75fps w grze 20fps 

po zmianie

menu 120fps w grze 50-60fps.

1.Jeżeli mamy włączonego steama to go wyłączamy. Na początku zamieniamy pliki cfg.

Wszystko z rara wklejamy do Steam>>steamapps>>common>>Counter Strike Global Offensive>>csgo>>cfg

[w załączniku wszystkie pliki]

cfg.zip

2.Włączamy steam'a wchodzimy w bibliotekę, ppm na csgo właściowości i opcje uruchamiania wpisujemy:

-nojoy -novid -threads x[za x wpisujemy liczbę rdzeni] -high oraz -nod3d9ex

3.W grze ustawiamy wszystko tak jak na ss [im mniejsza rozdzielczość tym więcej fps'ów, rozmycie wyłączone]

post-742094-0-09829900-1429476174_thumb.jpg

4.W grze otwieramy tyldą "`" konsole i wpisujemy:

cl_forcepreload 1, r_cleardecals, bind shift+speed;r_cleardecals, bind ctrl+duck;r_cleardecals

5.Możemy również wejść w kontrolera grafiki i tam zwiększyć wydajność dla gry lub w starszych kartach grafiki na przykładzie ATI readon 4300, 3D mipmap [nie w każdym przypadku ta opcja zmienia fps'y] 

6.Dodatkowe komendy które wpisujemy w grze aby lepiej się korzystało z radaru, oraz strzelało z AWP:

RADAR: cl_hud_radar_scale 1.15, cl_radar_always_centred 0, cl_radar_scale 0.5

AWP: cl_bobamt_lat 0.1, cl_bobamt_vert 0.1, dzięki tym komendą celownik nie będzie nam latał podczas chodzenia.

Myślę że ten poradnik będzie dla was pomocny  :D

skan: https://www.virustotal.com/pl/file/2f444462fe2d205b0047261864ac49c6c2df7e99afdc1eeac1199f7d4eb2d6bb/analysis/1429474953/

Kopiowanie zabronione

Opublikowano

No więc tak :D, posiadam monitor AOC i2369Vm który pracuje na kablu hdmi w 1920x1080 (w 23 calach) oczywiście mam lagi. Bo mam tylko 40 FPS (hahha taki c**j). Twój poradnik jest o tyle do dupy że nie wiesz co to znaczy "zwiększyć fps" i tutaj ten temat nie ma sensu bo na moim monitorze gra w trybie 4:3 to jest prędzej męczarnia niż GRA

Uczeń
Opublikowano

No to rozciągnij w 4:3 na cały ekran, w większości to fpsy idą w górę a nie dół, btw po co ci taki monitor skoro komputer masz z dupy ? ;v

Uczeń
Opublikowano

No nic nie poradzę :D jak widzisz ze na 16:9 czy tam 16:10 masz więcej fpsow to po co zmieniasz na 4:3 ktoś ci karze ? :D

Uczeń
Opublikowano

Komenda threads dotyczy się wątków, a nie rdzeni, a to są dwie różne rzeczy.

Dzięki, jednak z tego co czytałem jeszcze na forum steama to piszą o rdzeniach 

Opublikowano

Komenda threads dotyczy się wątków, a nie rdzeni, a to są dwie różne rzeczy.

Cs bardziej opiera sie na procesorze a nie na karcie co nie znaczy ze mozna miec byle gowno

1377531174-U173186.png

Opublikowano

muszę kolegę załamać xD
nie da się powiększyć FPS jakimiś cfg i chu wie co jeszcze
najlepsza opcja która daje efekty to ustawienia i tylko to jakies komendy itp to nie działa
jezeli chcecie miec wiecej fps trzeba włożyć coś w komputer chodzi mi o $$

Uczeń
Opublikowano

Mi same ustawienia nic nie dały, po reszcie fpsy znacznie poszły w górę więc jakoś znacznie się nie podłamałem.

BTW w laptopie nic nie wymienię :D

Opublikowano

Przy wyłączeniu wygładzania krawędzi i rozmycia daje dużo bo tamto mam 300fps a takto posiadam Max 60 , ale istotnie dużo zależy od ramy i procesora ;-)

Opublikowano

Cs bardziej opiera sie na procesorze a nie na karcie co nie znaczy ze mozna miec byle gowno

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem i to co ty i przemyśl jeszcze raz co napisałeś. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...