Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Vip czasowy czy vip na stałe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na co lepiej patrzą gracze? Wolą kupić raz vipa np za 17 zł (na zawsze) czy na miesiąc za 7zł? Koncze robic sklep i mysle nad równowagą cenową... typu:

miesiecznie: vip 7 zł svip 11zł

na zawsze vip 17zł svip 23zł

Ps. Czy dobrym pomyslem jest zrobienie vipa i svipa na miesiac a  opcjonalnie vip na zawsze 23 zł?

Macie jakies wasze odczucia refleksje na ten temat?

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale gracze zawsze wybierają najdroższe oferty. U mnie głównie sprzedawały się VIPy++ na zawsze za 30zł, podczas gdy był VIP+ za 17zł na zawsze mający podobne przywileje. Miałem też w ofercie te same rangi na okres miesiąca za 23 i 11zł, ale te już w ogóle nie szły, to było jakieś pół roku temu i raczej się nic nie zmieniło. 

Podsumowując: warto dawać oferty na stałe, tylko zamieniłbym Twój cennik na taki:

miesięcznie: vip 11, svip 17zł

na zawsze: vip 17, svip 23zł

e: dodam jeszcze, że mój serwer był wtedy w trybie wojen frakcji, może to mieć znaczenie.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngShirXion

Ile razy na miesiąc masz zakupionych vipów przez graczy? Ile masz slotow i ile srednio graczy gra?.

@Rayso.

Ile graczy grało na twoim serwerze? Ja nikogo nie będe robił w bajabongo, vpsa mam wykupionego na rok a jak niewypali to zwine interes, nawet jesli nie będzie sie utrzymywał sam to przezyje na 100% do 2016. Tylko tak sobie mysle czy lepiej dac vipa na stałe- raz a dobrze i zeby duzo kasy wpłyneło na serwer na nastepny rok na opłaty czy tak pobierać miesięcznie i ciułać po trochu. Jak dowale cene za 23 zł na serwerze 40 slotowym to moze to troche zniechęcic graczy a tego za bardzo bym nie chciał ;/ Tu jednak wszystko zalezy od tego ile graczy gra dlatego tez cb pytam o ilośc.

Opublikowano

@Rayso.

Ile graczy grało na twoim serwerze? Ja nikogo nie będe robił w bajabongo, vpsa mam wykupionego na rok a jak niewypali to zwine interes, nawet jesli nie będzie sie utrzymywał sam to przezyje na 100% do 2016. Tylko tak sobie mysle czy lepiej dac vipa na stałe- raz a dobrze i zeby duzo kasy wpłyneło na serwer na nastepny rok na opłaty czy tak pobierać miesięcznie i ciułać po trochu. Jak dowale cene za 23 zł na serwerze 40 slotowym to moze to troche zniechęcic graczy a tego za bardzo bym nie chciał ;/ Tu jednak wszystko zalezy od tego ile graczy gra dlatego tez cb pytam o ilośc.

U mnie na samym starcie grało po ~80 osób, potem tylko rosło. Masz rację, na mniejszych serwerach lepiej nie dawać drogich rang, tam gracze mniej chętnie kupują cokolwiek. 

Opublikowano

To zależy czy dasz rade utrzymać serwer sam. Wiadomo że jeśli co miesiąc to będziesz miał więcej kasy a jeśli wybierzesz na zawsze to możesz zyskać większą ilość gdyż płacą raz a mają na zawsze.

Proponuje dodać ci obie opcje.

Tylko osobiście zrobiłbym droższe rangi na stałe :P

Opublikowano

Dalem na zawsze, w koncu jak ktos bedzie chcial kupic vipa to i tak kupi nawet za te 17 zl.

Mozna zamknac, dziekuje za wszystkie odp.

Opublikowano

Powiem ci tak:

1.Gracz często zmienia serwer.

2.Gracz nie lubi wydawać większych kwot.

3.Drugi raz gracz kupuje vip'a jeżeli jest do serwera bardzo przywiązany.

Preferuje zrobić

Vip'a na zawsze za 12zł

s-vip'a na zawsze za 17zł

Na serwerach które zarządzam, początkowo ustawiałem 30d, po wielu miesiącach zauważyłem, że vip'y na zawsze lepiej się sprzedają na większości serwerów,

na serwer minigames zalecam na 30dni. Dobrym rozwiązaniem jest też vip na całą edycję serwera, stosuje jak na razie na 1 serwerze taką opcje i jest dosyć dobra.Na serwerach nigdy, nie robiłęm s-vip więc przedstawię ci ceny niżej tylko vip.

SV+Gildie PL (właściciel) - na zawsze 17zł

SV+Gildie PL (zarządca) - na zawsze 17zł

SV+Faction (administrator) - na całą edycję 12zł (edycja 3 miesiące)

Freebuild (technik) - na zawsze 17zł

Minigames (zarządca) - 30d - 7zł

Parkour (technik) - na zawsze 17zł

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...