Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mid

fantom33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam już na midzie takie postacie jak : Lissandra, Ahri, LeBlan i linii nie pamiętam kiedy przegrałem, wygrana lub remis. Mam teraż 8k mieczy no i zastanawiam się nad następną postacia na mida i najbardziej podoba mi sie zed ;> Co o nim myślicie i czy ogarne go dość szybko? Mam 29lvl ale teraz gram prawie ciagle na brązy, silvery i no radze sobie, a może cos innego niż zed? Licze na wasze propozycje :)

Opublikowano

Akali:

+ ogromny burst w 1 enemy

+ 3 doskoki

+ ładuje się za fragi/asysty

+ niewidzialna

+ przydatna w focusie w TF

- wymaga sporej znajomości postaci

- jak się nie nafeeduje, to jest useless

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Skoro posiadasz takie postacie jak "Lissandra, Ahri, LeBlan", i dobrze Ci się nimi gra powinieneś wybrać coś z doskokiem/escapem i stunem, ponieważ jak widzę to odpowiada twojemu stylowi gry. Takim postaciami będą:

Zed- bardzo dobry 1 vs 1 lecz ciężko mu idzie w w grupie, bardzo dobry escape, w odróżnieniu od postaci które wymieniłeś Zed jest "AD"

Azir- ciągła walka w dystansie, barak słabszych faz gry, escape, cc, duża rola podczas TF

Akali- 2x escape (inv,doskok), wymaga wprawy, hybryda, duży potencjał 1 vs 1

Kasadin- bardzo silna postać, ciekawy escape, efekty cc, dość trudny i często banowany.

Opublikowano

Zed, Kassa, Akali - ok, Azira musisz ogarnąć, bo w sumie jest dość ciężko postacią, ale ma dobry dmg.

Może Diana? Też ma doskok, przyciąga do siebie (chociaż mały obszar, ale zawsze coś), nadaje się również do jungle; Fizz - escape, mid/jungler, posiada umiejętność, która uniemożliwia trafienie w niego, "przyczepne" ulti, chociaż dość wolno leci i można łatwo uniknąć :p

Lux, Orianna - bez doskoków, ale mają swoje plusy (tarcza, spowolnienie (u Ori nawet przyspieszenie), dobry dmg z ult).

Opublikowano

A co myślicie o takich pickach jak chogat (wiem źle napisałem nie chce mi sie sprawdzac), urgot? Oglądam lcs'y i teraz dość czesto pojawiają się te 2 picki :P

A i kupiłem zeda bo bardzo mi się podoba i tak troche wykraczając z tego tematu napisałby mi ktoś jakieś kombo do tego zeda i jak używać ulta bo tam pisze cos o %, ale nie za bardzo czaje, a nie chce robić znowu nowego tematu :P. No i czy ten urgot z cho jest cos wart? Gdybym np. zaczął grać te rankedy bo juz mam ten 29lvl jak wspominałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...