Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gta V Fps i Ustawienia

ZlyDaddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Jest jakaś możliwość włączenia wyświetlania ilości fps w gta v na PC Bez żadnego programu? Czy trzeba pobrać jakiś program np fraps, aby to sprawdzić?

Drugą sprawą jest to, że nwm na jakie ustawienia dać maksymalne, chodzi mi o takie, aby szło jeździć, strzelać, biegać bez przyciNek. A więc mam takiego pc:

Karta: NVidia geforce gtx 750 (wszystkie sterowniki pobrane)

Procesor: Intel core i5 4440 CPU 3.10 GHz 3.10 GHz

Ram: 8gb

System ; windows 8.1 64 bit

Chodzi mi o to, że napiszę mi ktos jaki DirectX ustawić, cienie, tekstury itp. Ps rozdzielczość musi być pelnoekranowa ustawiona na najwyższą.

Za wszystko dam 10 plusikow. Dzięki. 5!

Opublikowano

Ustawiłem i kurcze nie mogę ustawić, bo moja karta pamięci nie ma tyle pamięci i muszę ustawić na niższe ustawienia. Taki napis mi się pokazuje.

Opublikowano

Jeśli chcecie podbić jeszcze trochę FPSy a macie sprzęt od Nvidi
wejdźcie w Panel sterowania Nvidia
(możecie to zrobić dla ogólnych ustawień, albo dla samej gry)

Wyłączcie " Pamięć podręczna jednostki cieniwania"
Włączcie "Vsync" 
Włączcie "Potrójne buforowanie" 

Zapiszcie
W grze dajcie tak jak kolega wyżej napisał jakość odbić na "średnie albo wysokie" i włączcie Vsync (wiem, 2 razy, ale przezorny zawsze ubezpieczony) 

Pr0Tip gratis.

Jeśli macie dysk SSD - przenieście tam GTA i będzie jeszcze lepiej + krótsze ładowanie. 
Przez godzinę nie miałem żadnego zauważalnego dropa.

Zrób jeszcze to. U mnie pomogło.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ustawiłem i kurcze nie mogę ustawić, bo moja karta pamięci nie ma tyle pamięci i muszę ustawić na niższe ustawienia. Taki napis mi się pokazuje.

Ignoruj sugerowane limity ustaw na włączone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...