Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wszystko i nic o... MiniGames'ach!

Aerons

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MiniGames TuTorial

Witajcie, użytkownicy MPCForum.pl.

Chciałem dla was zrobić spis minigames'ów, a zarazem opisem.

Podałem minigamsy, które są dla mnie dobre na każdy typ serwera jako dodatkowa rozrywka i nie trudna do skonfigurowania.

A, więc zaczynami od spisu minigames'ów

Oto one:

• 1. Spleef
  • 2. TnTRun
  • 3. The Walls
  • 4. Hide And Seek
  • 5. Villager Defence
  • 6. Survival Games

A, więc zacznijmy od pierwszego MiniGames'u jakim jest Spleef!

Spleef

Na czym polega ?

Plugin Spleef, ogólnie polega na podkopywaniu gracza. O co chodzi z podkopywaniem, a więc... Musimy stworzyć arenkę i ustawić wszystko... Jeśli to zrobimy przejdźmy do Gry. Jesteśmy na arenie... I teraz musimy kopać w śnieg łopatą tak, aby nasz przeciwnik spadł. Wtedy gre wygrywamy.

TnTRun

Na czym polega ?

Plugin TnTRun, jest podobny do pluginu Spleef, ale jednak podkopywać to musimy uciekać przed innymi, aby nas nie złapali, ponieważ TNT się niszczy gdy po nim chodzimy.

The Walls

Na czym polega ?

Plugin The Walls, polega na zbieraniu surowców, które znajdziemy na całej mapie, a dokładniej na pół kawałku mapy. Po x minutach ściana się rozsypuje i musimy walczyć z przeciwną drużyna. Np. Drużyna A, B, C, D. W każdej drużynie nie musi, ale może być po równo osób, aby było sprawiedliwie. Na danym kawałku można budować i niszczyć.

Hide and Seek

Na czym polega ?

Plugin Hide and Seek, polega na poszukiwaniu ukrytych graczy. Ale, to oczywiście nie jest chowany taki jak z dzieciństwa. To jest inna forma... Tego typu, że chowany, czyli... Ja się chowam i jestem zamieniony w dany blok, ja siebie w nim nie widze, ale ktoś inny tak. Poszukujący nas musi bić w bloki, które nie pasują mu do miejsca. Poszukujący dostaje miecz, aby nas zabić.

Villager Defence

Na czym polega ?

Plugin Villager Defence, polega na zabijaniu zombie, które wraz z 'falą' są coraz silniejsze. Z falą villagery się zwiekszają i nie mogą być zabite przez zombie. Gdy wszystkie zostaną zabite zombie przechodzimy do następnej 'Fali', a gdy wszystkie villagery zostaną zabite. Gra przegrana.

Survival Games

Na czym polega ?

Plugin Survival Games, polega na biciu się z innymi graczami i zbieraniem eq'u mamy na to x czasu. Na co ? Na zebranie itemów ze skrzynek, które są na mapie potem się bijemy. Po x czasie wszystkich teleportuje na spawn i bijemy się.

Drogi Użytkowniku <użytkownik> !
Jeśli, twój problem przez zemnie do końca rozwiązany.
Powiadom mnie o tym, pisząc dalszy problem i '@Aerons'
A, jeżeli wszystko w porządku kliknij Lubię to!

Opublikowano

Popracuj nad grafiką w tym spisie, dodaj więcej pluginów, bo to jest tylko cząstka. Możesz dodać też poprawną konfiguracje, to już będzie pełen profesjonalizm. 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Dodaj wiecej mini gier [ wyscigi koni, hot tnt, red white green etc ]

Wkrótce zostaną dodane nowe minigames'y iż planuje zrobić większy opis wszystkiego.

Popracuj nad grafiką w tym spisie, dodaj więcej pluginów, bo to jest tylko cząstka. Możesz dodać też poprawną konfiguracje, to już będzie pełen profesjonalizm. 

Wkrótce zostaną dodane nowe minigames'y iż planuje zrobić większy opis wszystkiego. Poprawną konfigurację to zrobię. A, grafikę to jeśli znajdzię się taki to niech zgłosi na się PW.

Opublikowano

Poradnik przydatny na osób dopiero rozpoczynających swoją przygodę z Minecraft MultiPlayer, większość z opisów można znacznie rozwinąć.

Nie mówiąc o odrzucających kolorach.

Wkrótce zostanie to zmienione, iż chciałem zrobić poradnik jak mówisz dla MultiPlayer'owców.

Opublikowano

Powiem tyle, prawie ze wszystkim miałeś racje, ale TntRun nie jest łatwe do stworzenia (oczywiście jeżeli robimy własny plugin), ponieważ przeniesienie destrukcji pod graczem jest trudne do skonfigurowania.

Jak zauważysz na PvP gracza elonson

to....

biegnij gdzie PIEPRZ ROŚNIE

Opublikowano

Powiem tyle, prawie ze wszystkim miałeś racje, ale TntRun nie jest łatwe do stworzenia (oczywiście jeżeli robimy własny plugin), ponieważ przeniesienie destrukcji pod graczem jest trudne do skonfigurowania.

Z poradnikiem to staje się proste :)

Opublikowano

@ref

Opublikowano

Chcesz stworzyć "spis", ale dodajesz tylko 6 pozycji mini-gier...

Rozumiem, doceniam twój wkład ale, mógłbyś się rozpisać trochę bardziej i używać wyrażeń n.p: typu, to nie są wszystkie, itp, itd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...