Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Twisted Fate

Blladee98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam kilka pytań co do w/w championa, czy idzie tym carrować grę, co w nim jest najtrudniejsze, lepszy pod ad czy ap?? Nie wiem czy go kupić czy to będzie strasznie skillowy / słaby champion :)

Opublikowano

Według mnie TF nie pasuje do obecnej mety. Niby ma DMG, ale brakuje mu trochę mobilności w tym sensie żeby uciec przed np. takim Zedem kiedy on go zultuje. Lepszy jest pod AP.

+ Stun

+ Dobry ult do pomocy sojusznikom

+ Dobry DMG z Q

+ Dodatkowy Magic DMG z E

+ Wave Clear

- Ciężko się gra na asasynów

- Trzeba nim pograć żeby go ogarnąć

Pomocnik
Opublikowano

Tf lepszy pod AP, jest trudny do ogarnięcia, to prawda ;) Ale jak już ogarniesz, to miazga. Budujesz go w lich bane na start, potem jakaś Zhonya i reszta to wiadomo, Rabadon, abysal itp. Ma fajnego ulta, to Prawda, stuna, niezły dmg :) Jego minusem jest mała mobilność :(

Opublikowano

TF jako nieliczna z postaci którymi teraz najcześciej się gra potrzebuje bardzo dużo ogrania.

TF pod AD to tylko pojedyńczy incydent który przypadkiem wyszedł ... pod AP jest o wiele lepszy

Posiada dużą mobilność, CC, mana "sustajn"

Opublikowano

TF pod AP jest znacznie lepszy. Osobiście nim nie grywam, ale z tego co oglądałem to od 6 lv musisz robić presje na bocie/topie, a dzięki temu można wygrać łatwo grę. 

beznazwy2sj.jpg

screLy

Opublikowano

Najtrudniejsze w tfie jest to, że musisz pilnować gdzie możesz wjechać ze swoją r'ką. Trzeba często nim roamować(chodzić na bota/topa) i łapać kille dla twojej drużyny. Co do mobilności to polecam brać ghosta+flasha i wtedy naprawdę przyjemnie się gra. Jest to trudny champion ale z czasem da się go ogarnąć jak w sumie każdego :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...