Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najpotrzebniejsze pluginy na serwer frakcje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Waszym zdaniem jakie są najpotrzebniejsze z potrzebnych pluginy na serwer Frakcje-Survival? ;xx

Opublikowano

Na pewno plugin na frakcje. :P

Oprócz tego standardem stały się stoniarki (np. EastStone), drop z kamienia (np. OtherDrops), rankingi pvp (np. PvP Stats), system wymiany (np. Trade) i losowy teleport na mapę (np. RandomLocationButton). 

Opublikowano

Teraz nie opłaca się tworzyć serwera frakcje-survival.

Podstawowe:

Essentials, PermissionsEX, WorldEdit, WorldGuard, AuthMe.

Opublikowano

Co do OtherDrops to go mam, ale jeszcze się z nim nie bawiłem.

Moim zdaniem Frakcje są właśnie dobre, teraz wszędzie pełno SkyBlocków i wgl. 

Opublikowano

Podstawowe to oczywiście Essentials, plugin na frakcje i oczywiście drop. Ale mogą tez być takie jak Blood, czy MobHealth. 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPlay Er

Moim zdaniem najważniejszymi pluginami są:

- Essentials / zamiennik qEssentials by @AdamGrzegorz

- PermissionsEX

- OtherDrops / KarolekDrop v1.1.1.2

- Factions / FunnyGuilds

- KondziuChat 

- WorldEdit / WorldBorder / WorldGuard

- FairPvP (anty-logout) by @HugoZar

- AuthMe / LogIT (zamiennik)

26_unnamed.png

Opublikowano

Co do OtherDrops to go mam, ale jeszcze się z nim nie bawiłem.

Moim zdaniem Frakcje są właśnie dobre, teraz wszędzie pełno SkyBlocków i wgl. 

Uwierz mi frakcje nie są dobre, bez porządnej reklamy będziesz miał pustki na serwerze.

@top

Może plugin Trade, umożliwiający bezpieczną wymianę pomiędzy graczami, jakieś stoniarki, nocheatplus.

Opublikowano

- karolekdrop

- funnyguilds

- PermisionEx

- ChatControl

- LogIT oraz AutoIn (auto logowanie premium)

- FairPVP

- east stone

- Bazzars

- MaxBans

- Anti-Bot

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Eeetam... teraz nigdzie nie ma dobrze skonfigurowanego pluginu Factions więc pewnie dlatego uważacie iż nie jest on dobry. Mi osobiście udało się w pocie czoła go ustawić i jestem co do tego pozytywnie nastawiony. Na moim serwerze trwają teraz prace budowlane, wleką się bo mam tylko jednego Budowniczego i siebie. Niestety, ci, którzy się zgłaszają potrafią budować tylko kwadratowe domki. Mnie takie coś w ogóle nie satysfakcjonuje.
Co do spisu pluginów dziękuję wam, na pewno wykorzystam Trade i FairPvP.
PS:
Jeżeli ktoś potrafi nieźle budować, a nie tak jak opisani pseudo budownicy wyżej i ma czas to proszę o kontakt ze mną chociażby przez moje FB. ;x

https://www.facebook.com/kamil.perfect.96

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...