Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z telefonem LG L65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z telefonem brata. Opiszę całą sytuację od początku.

1. Rano po obudzeniu telefon sprawnie działał.

2.Jako iż brat ma wycieczkę, to poszedł na spotkanie osób przed wycieczką, a że miał 1h wyprzedzenie (Szkoła niedaleko domu), bo poszedł tam z kolegą to miał czas wrócić do domu i powiedzieć nam, że telefon działał, wyłaczył się i nie chce się już włączyć. Stwierdził, że go nie upuścił, a nie było czasu drążyć tego tematu, bo musiał wrócić.

3. Nie wiem jak to opisać, ale gdy telefon jest wyłączony (po wyjęciu baterii)  i gdy chcę go uruchomić, to telefon lekko zawibruje i  ekran się rozjaśnia i to tyle.

Baterię, karte SIM, kartę pamięci wyjmowałem i bez skutku, podłączałem także pod ładowarkę.

Gdy podłączyłem telefon przez USB do komputera(spójrz na obrazki):

qT4T21t.png

HfnNvZP.png

Nie mogę go nawet sformatować, by sprawdzić, czy może go nie zawirusował - brat lubi ściągać dużo gier(nie koniecznie ze sklep play) i myślę, że to może być jedna z przyczyn, jeśli na prawdę go nie upuścił.

Brat jest teraz na wycieczce, więc staram się ogarnąć ten telefon.

Telefon to: LG L65

Data zakupu: max 2 miesiące temu, coś około 1 i pół miesiąca.

Sorry za chaotyczną treść.. Mam nadzieję, że rozumiecie, w razie jakichkolwiek pytań, proszę kierować je tutaj pod postem, w pw, lub nawet na LOL'u jeśli ktoś gra i ma taką ochotę.(Nick:

Unlucky Rezzi

).

Opublikowano

wyglada na to ze go upuscil;)

a taki pusty folder hmm...

wlaczales debugowanie usb?

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

Jeśli masz go dwa miesiące to go oddaj na gwarancje bo mogło siebie coś spalić. Jak nie to będziemy myśleć.

Opublikowano

Albo go upuścił albo coś z system jak download mode i recovery działa można spróbować wgrac system od nowa ja miałem tak w S4 mini ale ja zepsułem podczas wgrywania root radze sprawdzić

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

wyglada na to ze go upuscil;)

a taki pusty folder hmm...

wlaczales debugowanie usb?

Ekran w telefonie jest ciągle wyłączony, nie da się nic zrobić, więc debugowania nie da rady włączyć, chyba, że o czymś nie wiem. 

Jeśli masz go dwa miesiące to go oddaj na gwarancje bo mogło siebie coś spalić. Jak nie to będziemy myśleć.

Najpierw chcieliśmy go spróbować naprawić prostymi metodami, właśnie takimi jak format, itp.

Recovery/download działa?

Albo go upuścił albo coś z system jak download mode i recovery działa można spróbować wgrac system od nowa ja miałem tak w S4 mini ale ja zepsułem podczas wgrywania root radze sprawdzić

Na pewno go nie upuścił, bo żadnej malutkiej rysy na telefonie nie ma, no chyba, że lekki wstrząs telefonu mógłby coś zrobić( np upadek na łóżko, czy coś - ale wątpie).

Jak wgrać system od nowa, jak nic na telefonie nie widać, bo ekran jest ciągle czarny :D? A po podłączeniu przez usb nic nie ma.

Dzięki za propozycje, ale czekam dalej :>.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...