Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opuszczanie gier, czy ma wpływ na dobranie ligi

rafen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opuszczanie gier w trakcie placementu przy wybieraniu champów ma jakiś wpływ na to do jakiej dywizji mnie rzuci po rozegraniu wszystkich?

Opublikowano

tak, podobno opuszczenie gry w lobby, gdy masz placementy (10 gier), lub promote, skutkuje

przegrana w serii (liczy Ci jako lose za wyjscie)­

­Keelah se'lai

Opublikowano

Tak, ma znaczenie, zazwyczaj opuszczenie gry = lose dla twojego teamu, a ty tez w nim jestes. Dalej sie chyba domyslisz ;)?

Pytam o opuszczanie w trakcie wyboru champów a nie po rozpoczętej grze. Wtedy na nowo szuka drużyny

Opublikowano

Pytam o opuszczanie w trakcie wyboru champów a nie po rozpoczętej grze. Wtedy na nowo szuka drużyny

Jak opuścisz mecz, to tracisz punkty = spada Ci elo.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Zabiera tylko punkty, zapewne przelicznik punkty = do elo 

Serwery Dedykowane - Serwery VPS - Domeny - Hosting z mintshost.pl i bizens-host.pl u mnie 60% taniej ! Serwer 32gb ram już od 150 złoty nie 400!!!! Napisz po więcej informacji :) 

Pomocnik
Opublikowano

W trakcie meczy placementowych tak, opuszczenie gry = przegrana, natomiast później nie ma to wpływu na mmr, tylko zabiera Ci 3 lp ;)

Opublikowano

Pytanie za 100 pkt. Lepiej przegrać, czy opuścić przed rozpoczęciem jak jakiś bambus zaczyna trollować? :D Chociaż mimo trollu jest jakieś prawdopodobieństwo na wygraną, ale tego nikt nie przewidzi

Opublikowano

Pytanie za 100 pkt. Lepiej przegrać, czy opuścić przed rozpoczęciem jak jakiś bambus zaczyna trollować? :D Chociaż mimo trollu jest jakieś prawdopodobieństwo na wygraną, ale tego nikt nie przewidzi

Według mnie lepiej przegrać, dostajesz tylko -3 (oczywiście, jeśli jesteś po placementach).

Opublikowano

Według mnie lepiej przegrać, dostajesz tylko -3 (oczywiście, jeśli jesteś po placementach).

Chodzi mi o przegranie w trakcie trwania placementu, bo później to nie problem nadrobić

Opublikowano

@rafen

Opuszczajac kolejke tracisz 3 LP wiec niemal nic - wg mnie zazwyczaj lepiej,  ale poczekaj do konca bo moze ktos inny opusci, wszystkich wywali a ty LP nie stracisz

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Jak opuścisz mecz, to tracisz punkty = spada Ci elo.

Widać masz 0 pojęcia o tej grze w dalszym ciągu, jeżeli wyjdziesz z champion selectu, odejmie Ci 3lp, ale twoje elo nigdy Ci nie spada z tego powodu.

Opublikowano

Jeżeli grasz placementy nigdy nie opuszczaj kolejki. Zawsze są szanse na wygraną, a nie opłaca się poddawać od razu. Jeżeli widzisz trolla uzbrój się w cierpliwość i wierz, że dacie radę ugrać, zdarza się często, że teamy 4v5 wygrywają jak nie dadzą się wyprowadzić z równowagi i rozsądnie poprowadzą rozgrywkę. 

Opublikowano

Jeżeli wyjdziesz z lobby tracisz na początku 3 punkty za następne coraz więcej i nie, nie wpływa to na twoje MMR, jeżeli będziesz wychodzić z gier, częściej możesz spaść, ale rzadko się to zdarza, minusowe pkt za wyjście musisz nadrabiać.­

Pomogłem ? Kliknij Lubie to !­

Opublikowano

Do tej pory mam 7 wygranych, jeszcze 3 gry przede mną i mimo dwukrotnego, czy może nawet trzykrotnego opuszczenia gram z ludźmi pokroju golda i platyny dlatego ciekawiło mnie, czy to aż tak wpływa na późniejszą ligę i dywizję. Właściwie wolę opuścić i odczekać niż mam przegrać z powodu jakiegoś idioty. Rozgrywając placement na innym koncie i kończąc go 9/1 dało mnie do silver V, ale tam też stosunkowo często opuszczałem chociaż podobno ma na to wpływ dywizja z poprzedniego sezonu, którą również był silver.

Jeżeli grasz placementy nigdy nie opuszczaj kolejki. Zawsze są szanse na wygraną, a nie opłaca się poddawać od razu. Jeżeli widzisz trolla uzbrój się w cierpliwość i wierz, że dacie radę ugrać, zdarza się często, że teamy 4v5 wygrywają jak nie dadzą się wyprowadzić z równowagi i rozsądnie poprowadzą rozgrywkę. 

Wiem, że są szanse na wygraną, bo przez ostatnie parę gier trafiłem 3 razy na takie sieroty, że za głowę się tylko złapałem xD Gram Jinx na bocie i zazwyczaj trafiają się mało ogarnięte supporty. Wczoraj grałem z jakiś polish kidem (polak, poznałem po nicku xD), bo inaczej tego nazwać nie można, który się popłakał, bo ksowałem wszystkie miniony i koleś do mnie z pretensjami czego ja farmie a on nie :D Spierdzielił treshem na mida zostawiając mnie samego na linii, ale mimo to za każdym razem grę wyccaruje, więc jeszcze nie ma takiej tragedii. Reszta trolli to coś typu 2 adc, bądź 2 gości na midzie ew. adc i supp na topie a ja sam na bocie, bo i taki przypadek wczoraj miałem. Najpierw wyzywanie a jak zacząłem carrować grę to gratulacje, honor i nie wiadomo co jeszcze. Jedyne na plus, że z każdym wygranym placement daje mi bardziej ogarnięte osoby dlatego wolę opuścić w porę niż później grać z tymi co z brązu nie mogą wyjść

Opublikowano

Jednak to opuszczanie nie robi aż takiej szkody jak myślałem i jest to lepsze rozwiązanie niż męka z niektórymi lamusami i przegrana :P

pOku8h1.png

Placement rozegrany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...