Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ChestCommandGui

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiec , zrobilem z pluginem "ChestCommandGui" takie menu dla graczy , i ustawilem aby dalo sie je otworzyc prawym przyciskiem kompasa.

Jednak gdy wszedlem jako gracz na serwer i nacisnalem prawym na kompas , nic sie nie stalo , gdy wszedlem jako op , dzialalo.

Dlatego chcialbym sie zapytac , jaka jest permisja na otwieranie tych menu,

PS: chestcommands.open.filename.yml nie dziala ;/

Pozdrawiam i z gory dziekuje

Opublikowano

W katalogu pluginu chestcommandgui jest config itd i folder "menu" . Tam jest wlasnie plik "kompas.yml" , wiec dodalem permisje "chestcommands.open.kompas.yml"

Opublikowano

Dzisiaj , gdy probowalem rozwiazac problem , podczepilem komende "menu" , i moglem ja wykonac jako gracz i wszystki dzialalo jak powinno , dlatego mysle , ze na ten prawy przycisk jest wlasna permisja , ale nigdzie znalesc nie moge

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie mozna tego moze tez skryptem napisac?

Bo teraz podczepilem komende /teleport , to nie mozna napisac skryptu , ze jezeli gracz prawym nacisnie na kompas , jezeli imie kompasa to "&4&lMineGucio" to ma wywolac komende /teleport ?

Umialby ktos takie cos napisac?

Opublikowano

@zychu151 Nic nie jest napisane , a jak brakowałoby permisji , to dostałbym informacje .

Dlatego jestem sobie całkiem pewien , ze coś w tym regionie , czy jakieś plugin blokuje naciskanie kompana lub innych itemow , wiecie co mogłoby to powodować?

Opublikowano

@Mavai. wytłumaczę jeszcze raz sytuacje

Zrobiłem to menu na chestcommandgui o nazwie "kompas.yml". Ustawiłem tak , ze można to menu albo otworzyć komenda "teleport" albo prawym przyciskiem na kompas.

Gdy wszedłem na serwer jako operator , i wpisałem komendę "teleport" , menu otworzyło się poprawnie i wszystko działało , gdy jako operator nacisnąłem prawym przyciskiem na kompas , tez wszystko działało .

Gdy jednak wszedłem na serwer jako gracz , to menu poprawnie działało po komendzie "teleport" , ale gdy nacisnąłem prawym przyciskiem na kompas , nic się nie stało. Gracze maja permisji do otwierania tego menu , bo dawałem i nie po naciskaniu nie pisze , ze brakuje permisji.

Jak gracze naciskają na kompas , po prostu nic się nie dzieje . Dlatego myśle , ze jakiś flag regionu lub plugin powoduje to , ze gracze nie mogą użyć kompasu, i pytam się , czy ktoś z was ma pojęcie co mogłoby to powodować

Opublikowano

@ UsualTax3 nie znam sie na chest command gui , ale zaproponuje tobie plugin na bungeecord z tym kompasem : LobbySwitch łatwe w configu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...