Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Forest, lagi

Gamerowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem związany z grą The Forest. Otóż mam lagi w tej grze na ultra low, okienko i najniższa rodzielczość. Próbowałem też odpalić w 1920x1080/1280x720, high/medium/low, fullscreen i też nic.

Parametry komputera:

Zasilacz: Corsair VS 450W

Procesor: Intel® Core™2 Duo Processor E4600

Pamięć: 3,00 GB Ram
Karta graficzna: ATI Radeon HD 4850 Series
Płyta główna: ASRock G31M-S R2.0
Opublikowano

Nie spełniasz minimalnych wymagań gry więc normalne, że laguje.

Jakich wymagań nie spełniam. Nie sądzę, żeby braku 1 GB ramu dawało takie lagi w tej grze. 

Mój kuzyn ma podobny sprzęt do mnie, tylko lepszy procesor i śmiga na high.

Opublikowano

1 GB ramu to jest bardzo dużo. Poza tym karta graficzna też jest slabiutka. Nadaje się do gier z 2010...

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Jakich wymagań nie spełniam. Nie sądzę, żeby braku 1 GB ramu dawało takie lagi w tej grze. 

Mój kuzyn ma podobny sprzęt do mnie, tylko lepszy procesor i śmiga na high.

Człowieku te 1GB to minimal, a spełniając nawet owe wymagania będzie Ci lagowało (nawet na ultra low) - musiałbyś spełniać wymagania rekomendowane/zalecane.

Najwyraźniej procesor zwiększa na tyle fps, by ram i inne rzeczy nie były problemem ;)

pyhvh7E.png

Opublikowano

Minimalne wymagania sprzętowe The Forest:

- System operacyjny: Windows 7 SP1 32-bit

- Procesor: Core 2 Duo E2200 2.4GHz / Athlon 7550 Dual Core

- Pamięć RAM: 4 GB

- Karta graficzna: Nvidia GeForce 8800 GT / Radeon HD 4830

- Wymagane miejsce na dysku HDD: 5 GB

- Pamięć karty graficznej: 512 MB

Z powyższych wymagań nie spełniam jedynie tego, że brakuje mi 1 GB RAM. 

Człowieku te 1GB to minimal, a spełniając nawet owe wymagania będzie Ci lagowało (nawet na ultra low) - musiałbyś spełniać wymagania rekomendowane/zalecane.

Najwyraźniej procesor zwiększa na tyle fps, by ram i inne rzeczy nie były problemem ;)

Nawet spełniając minimalne wymagania, będzie mi lagowało na ultra low? Człowieku, gdybyś widział jak mi laguje ta gra to byś się dziwił. Nie wydaje mi się, żeby podawali minimalne ustawienia po to aby grać na takich lagach że nawet się chodzić nie da.

Opublikowano

A oprócz tego masz za słabą kartę graficzną i procesor na styk.

by

Ziółko.

Opublikowano

Dobrze że ty masz lepszy sprzęt, moim zdaniem gra powinna mu chodzić gdyż spełnia te minimalne wymagania a brak 1GB Ram niczego  tutaj nie zmienia bo przecież 3 GB to bardzo dużo.

Opublikowano

A oprócz tego masz za słabą kartę graficzną i procesor na styk.

Karte graficzną mam lepszą od Radeon HD 4830 oraz Nvidia GeForce 8800 GT więc jak mogę mieć za słabą kartę?

Opublikowano

Dobrze że ty masz lepszy sprzęt, moim zdaniem gra powinna mu chodzić gdyż spełnia te minimalne wymagania a brak 1GB Ram niczego  tutaj nie zmienia bo przecież 3 GB to bardzo dużo.

Nie znasz się kompletnie ^_^ 1 GB RAM to jest bardzo dużo.

Karte graficzną mam lepszą od Radeon HD 4830 oraz Nvidia GeForce 8800 GT więc jak mogę mieć za słabą kartę?

Karte graficzną masz tak właściwie praktycznie równą. Sprawdź sobie na notebookcheck. Jednak procesor jest na styk, a to on gra dużą rolę w działaniu gry. Poza tym 1 GB RAM to jest dużo... Pomyśl sobie, że jak jakaś gra wymaga wymaga 1GB ramu na minimalne to jak nie masz tego 1 GB ramu to gra Ci nie pójdzie... Zresztą masz jakieś inne normalne wytłumaczenie tego dlaczego gra Ci laguje ? No właśnie..

by

Ziółko.

Opublikowano

Nie znasz się kompletnie ^_^ 1 GB RAM to jest bardzo dużo.

Karte graficzną masz tak właściwie praktycznie równą. Sprawdź sobie na notebookcheck. Jednak procesor jest na styk, a to on gra dużą rolę w działaniu gry. Poza tym 1 GB RAM to jest dużo... Pomyśl sobie, że jak jakaś gra wymaga wymaga 1GB ramu na minimalne to jak nie masz tego 1 GB ramu to gra Ci nie pójdzie... Zresztą masz jakieś inne normalne wytłumaczenie tego dlaczego gra Ci laguje ? No właśnie..

Poszperałem trochę w necie i przeczytałem gdzieś, że ta gra jest źle zoptymalizowana pod Radeon. A tak poza tym, po co podawają oni minimalne wymagania jak ja je praktycznie spełniam a nawet się chodzić nie da?

Opublikowano

Nie można zapominać, że The Forest nie jest jeszcze pełną wersja gry, ale w przyszłości nią będzie i wtedy optymalizacja będzie o wiele lepsza.

by

Ziółko.

Opublikowano

Nawet spełniając minimalne wymagania, będzie mi lagowało na ultra low? Człowieku, gdybyś widział jak mi laguje ta gra to byś się dziwił. Nie wydaje mi się, żeby podawali minimalne ustawienia po to aby grać na takich lagach że nawet się chodzić nie da.

Wut ?

Będzie lagowało, ale nie jakoś mocno jak np. teraz. Jak sama nazwa wskazuje to MINIMUM, by jakoś grać w grę.

Skoro 3GB to bardzo dużo, a 1 GB to 1/3 tego wszystkiego (33,33...) to chyba się w czymś pogubiłeś ;)

Nie wiem, czym się sugerowałeś, ale 25% mniej niż jest w MINIMALNYCH to bardzo dużo. Porównaj sobie na 4 batonach xD  - zjedz 4, a potem 3 i zostaw jednego to zobaczysz różnicę...

pyhvh7E.png

Opublikowano

@Rex0n nie masz pojęcia co to jest gra na lagach to nie obrażaj innych użytkowników

@Szymon2727 to zależy od prosze ja ciebie od architektury i tutaj 1 gb w te czy w te to nie ma znaczenia wiec cicho tam i tyle w temacie

Opublikowano

@Rex0n nie masz pojęcia co to jest gra na lagach to nie obrażaj innych użytkowników

@Szymon2727 to zależy od prosze ja ciebie od architektury i tutaj 1 gb w te czy w te to nie ma znaczenia wiec cicho tam i tyle w temacie

1 gb ma znaczenie, choc nie tak duze.

Jakiego rodzaju jest ten ram? DDR2/3?

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

@Szymon2727 to zależy od prosze ja ciebie od architektury i tutaj 1 gb w te czy w te to nie ma znaczenia wiec cicho tam i tyle w temacie

A sprawdź, czy na podobnym komputerze z 1GB mniej będzie jakaś różnica. Składnia zdań idealna, rozumiem Ciebie doskonale - takie tszzzztszaaatszzz. Nie wiem z resztą po co tak ciągle ciągnąć to, że te 1GB to nic ? Autor tematu powinien sobie dokupić RAM i samemu sprawdzić, czy pójdzie mu lepiej. Z resztą nie wiem po co się kogoś czepiasz jak pisze, że ma słabą kartę ?

Mój notebook to np. gówno (sorry, każdy notebook to gówno) i zdaje sobie z tego sprawę, problem jest, gdy szuka się winy w twórcach, grze - no, bo jak oni tą grę napisali, że żre aż 4 GB ramu ? Czy czepiać się grafików, bo dowalili kilka efektów do grafik ? Robić sobie jakieś nadzieje ? Jak masz dobry komputer to gra odpali bez żadnego szperania w opcjach. Problemem są koszta... no, ale na to wpływ ma ktoś inny.

Nie można zapominać, że The Forest nie jest jeszcze pełną wersja gry, ale w przyszłości nią będzie i wtedy optymalizacja będzie o wiele lepsza.

Nie wiem, czy mi się wydawało, ale po tej aktualizacji gra była płynniejsza.

pyhvh7E.png

Opublikowano

@Szymon2727

W pełni się z Tobą zgadzam.

@Szymon2727 to zależy od prosze ja ciebie od architektury i tutaj 1 gb w te czy w te to nie ma znaczenia wiec cicho tam i tyle w temacie[/size]

W którym miejscu kogoś obraziłem ?

by

Ziółko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...