Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Diana - czy warto ?

Zgredxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciał bym kupic diane ale nie wiem czy jest dobra aktualnie chcę ja kupic zeby niszczyc katariny ale nie wiem czy daje sobie rade na innych mid lanerów

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Chciał bym kupic diane ale nie wiem czy jest dobra aktualnie chcę ja kupic zeby niszczyc katariny ale nie wiem czy daje sobie rade na innych mid lanerów

Diana jest bardzo silną postacią i kontruje wiele postaci AOE (Xerath, ziggs) itd.

Grając na katarine łatwo możesz przerwać jej ulta.

Cięzko się gra na Swaina/syndre/cho'gatha , ale sądze, że diana to dobry wybór i możesz wygrać na każdego, a pickować można diane w ciemno ;>

beznazwy2sj.jpg

screLy

Opublikowano

Dianą wyszedłem do platyny i jak najbardziej ją polecam. Łatwo wycarrować, ale trzeba myśleć.

+ Poke z Q

+ Shield [W]

+ Przyciągnięcie + Slow [E]

+ Dash do miniona/przeciwnika. Resetuje się kiedy użyje się go do celu oznaczonego przez Q. [R]

+ Silna pasywka

+ Dobry snowball

+ Silne 1 vs 1

+ Nie da się praktycznie przegrać linii na postać bez escape lub silnych CC

- Łatwo ją zgankować

- Przed 6 ciężko o killa

Spokojnie ugrasz na każdą normalną postać na mida. Na asasynów bierzesz exhausta i nic Ci nie zrobią.

Opublikowano

Diana zawsze była i będzie mega silna, nie rozumiem czemu nigdy nie weszła w metę. 

Polecam mimo wszystko kupić i nauczyć się nią grać.

+ 'tanky sama z siebie' (dzięki w)

+ podrzucenie na e

+ dobry dmg ze skilli i AA dzięki pasywce

+ mobilna 

+ kontruje dużą ilość squishy midlanerów bez dużej mobilności. 

- ciężko grać early na postacie typu Syndra 

- bez feeda wypada całkowicie z gry.

Opublikowano

Dobrze dziękuje za wasze wypowiedzi

Up. Wlasnie nie wiem czemu nie jest w mecie skoro counteruje kate a jesli się nie myle to ona własnie w mecie jest ;)

Do zamknięcia

20141229160810uid1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...