Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Przydzielanie rang przez stronę - PHP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pracuje nad pewnym skryptem w PHP do #teamspeak dzięki któremu można sobie przydzielić rangi poprzez stronę www. Bot aktualnie jest wykonany lecz nie do końca tak jak chce, można sobie przydzielać rangi lecz niestety ręcznie trzeba wpisywać swoje UID i bot wysyła poke do danego UID z kodem zabezpieczającym który trzeba wpisać na stronie (poprawny = dodaje rangi, zły = nie dodaje). Chciałbym wykonać tego bota tak by czytał UID prosto z serwera (czy jest połączony itp.) i wtedy można przydzielić rangi bez żadnego kodu itp. Dodam że cały kod pisałem z pewnym Portugalczykiem który się poddał :D

Opublikowano

Pracuje nad pewnym skryptem w PHP do #teamspeak dzięki któremu można sobie przydzielić rangi poprzez stronę www. Bot aktualnie jest wykonany lecz nie do końca tak jak chce, można sobie przydzielać rangi lecz niestety ręcznie trzeba wpisywać swoje UID i bot wysyła poke do danego UID z kodem zabezpieczającym który trzeba wpisać na stronie (poprawny = dodaje rangi, zły = nie dodaje). Chciałbym wykonać tego bota tak by czytał UID prosto z serwera (czy jest połączony itp.) i wtedy można przydzielić rangi bez żadnego kodu itp. Dodam że cały kod pisałem z pewnym Portugalczykiem który się poddał :D

Skoro "ręcznie trzeba wpisywać swoje UID i bot wysyła poke do danego UID" Czyli bot odczytuje id z serwera więc popraw pod siebie kod i git? 

Opublikowano

Skoro "ręcznie trzeba wpisywać swoje UID i bot wysyła poke do danego UID" Czyli bot odczytuje id z serwera więc popraw pod siebie kod i git? 

I tu właśnie nie wiem jak zrobić by od razu skrypt odczytywał kogoś UID na stronie...

Opublikowano

I tu właśnie nie wiem jak zrobić by od razu skrypt odczytywał kogoś UID na stronie...

Nie wiem czy w ten sposób osiągniesz zamierzony cel. Ja bym osobiście zrobił to tak. W bazie ts zapisane jest ostatnie ip z którego ktoś się łączy. Na stronie nastąpiłoby wyszukanie odpowiedniego database id(w którym zgadza ip połączenia z ts i ip odwiedzającego stronę www) i ranga byłaby nadana na odpowiednie database id. 

Opublikowano

Nie wiem czy w ten sposób osiągniesz zamierzony cel. Ja bym osobiście zrobił to tak. W bazie ts zapisane jest ostatnie ip z którego ktoś się łączy. Na stronie nastąpiłoby wyszukanie odpowiedniego database id(w którym zgadza ip połączenia z ts i ip odwiedzającego stronę www) i ranga byłaby nadana na odpowiednie database id. 

Z tego co wiem to Adams (twórca m-bota) połączył m-bota ze stroną, spróbuje się z nim skontaktować.

Opublikowano

Z tego co wiem to Adams (twórca m-bota) połączył m-bota ze stroną, spróbuje się z nim skontaktować.

Wątpię, że udostępni swoje autorskie rozwiązania. Znajdę chwilę czasu i się bardziej nad tym tematem zastanowię.

Opublikowano

nie da się jakoś żeby strona www automatycznie wykrywała twój nick,ip ? Pamiętam że na jakimś serwerze ts3 tak było tylko nie pamiętam jakim.

>>  Nie wiem co napisać :<  <<

Opublikowano

Zrób tak (ts3adminclass):

foreach($ts->clientList("-ip")['data'] as $user){
If($user['connection_client_ip'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ){
Echo $user['client_nickname'];
}

Pisane z głowy i telefonu :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...