Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy na VPS (jednej maszynie) można postawić kilka serwerów jednocześnie żeby działały?

Opublikowano

Dedyk - Cala maszyna.

VPS - Czesc.

Nje :)

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

VPS to jak up część maszyny ale da rade postawić kilka serwerów, ale ja polecam dedyka np. Na Ovh, w tedy masz całą maszyne do dyspozycji

Opublikowano

@parys95

@zychu151

Przydział zasobów zależy od administratora serwera. Nie postawisz na tym kilku serwerów i nie możesz liczyć na setki graczy...

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

@parys95

@zychu151

Przydział zasobów zależy od administratora serwera. Nie postawisz na tym kilku serwerów i nie możesz liczyć na setki graczy...

czemu niby nie postawie kilku serwerów?

Opublikowano

@parys95

Mozesz miec nawet 64 gb ramu na tym twoim vpsie a nie dasz rady udzwignac np 3 srednich serwerow. Procesor po prostu tego nie ogarnie i lagi będą.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

chodzi mi o to by bylo ogólnie ze 200 slotów ale chce mieć podział na serwery które będą łączone prze bungecord, i czy da sie postawić kilka serwerów na jednym VPS? 

Opublikowano

chodzi mi o to by bylo ogólnie ze 200 slotów ale chce mieć podział na serwery które będą łączone prze bungecord, i czy da sie postawić kilka serwerów na jednym VPS? 

BungeCord najlepiej stawiać na osobnym vps, kradnie cały procesor.

Ja polecam tobie kupić kilka mniejszych vps niż kupować jeden.

@parys95

nie wiemile chcesz serwerów zrobić, ale załóżmyże 2 serwery 100 slotowe połączone BungeeCord

Pod serwery:

2x tą ofertę 60zł x2 = 120zł

VPS Classic 4 na ovh

Procesor: 4 vCores

Ram: 8GB (tyle wystarczy na 1 serwer 100 osobowy dobrze skonfigurowany)

Dysk twardy: 100GB raid 10

Przepustowość: 100mbps

Pod bungeecord:

1x tą ofertę 30zł

VPS Classic 3 na ovh

Procesor: 3 vCores

Ram: 4GB

Dysk twardy: 50GB raid 10

Przepustowość: 100mbps

I dzięki tym 3 VPS zmieścisz się w 150zł

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

ale mi chodzi o to czy na 100% da się postawić kilka serwerów na jednym VPS?

Opublikowano

Na VPS możesz postawić sobie serwer TS, ale nie silnik gry. Polecam dedyka nawet 16 GB RAM. Wtedy postawisz 3 serwery na 100%. 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

@Nigusek

ovh chwali sie ceną netto a co z brutto? po doliczeniu tych 23% znacząco przekroczysz jego budżet. :)

@lolzere

Jest możliwość kupna, z innego państwa ;p

a otrzymasz to samo.

W niektórych państwach po obliczeniu wyjdzie jeszcze mniej. (Jedynie nie będzie miał polskiej pomocy, ale na ovh pomoc zazwyczaj nie jest potrzebna bo nie ma problemów, a jeżeli by wystąpił można napisać po angielsku)

Jest to skomplikowane do ogarnięcia, musiał byś mieć znajomego zameldowanego za granicą.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...