Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fajne powtórki do testów gimnazjalnych

Try_X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Widzę,że jest już kilka takich tematów na forum,ale ja troszkę "z innej beczki". Otóż chodzi mi o to, czy może ktoś z was posiadałby jakieś ciekawe i rzetelne stronki pozwalające sprawdzić się (a więc przy okazji także przygotować) przed tytułowymi testami?
Ogólnie nie wydaje mi się,żebym był jakimś idiotą (trzeba się cenić :P), który napisze np. matematykę na 3pkt,bo z tych testów próbnych moim najgorszym wynikiem był niemiecki, z którego otrzymałem bodajże 78% ze wszystkich możliwych punktów, ale mimo to chciałbym sobie to i owo powtórzyć,żeby naprawdę mieć pewność i czyste sumienie, że jestem przygotowany i coś robiłem. Z tym,że w.w. testy próbne były po prostu mega łatwe.

Z góry dzięki za wszystkie linki, które mi podeślecie! Na pewno do każdego linku zajrzę i na pewno każdą pomocną odpowiedź nagrodzę! ;)

Opublikowano

Dzięki :D Na pewno się przyda.

@piotr11104

Mógłbyś podesłać jakąś stronkę z takowymi testami + odpowiedzi? :)

cke.edu.pl

Najlepiej to przypomnij sobie: wszystkie czasy z angielskiego, jak napisać rozprawkę/wypracowanie/charakterystykę (strasznie często się powtarzają), wzory na matmę - wszystkie, serio. Tyle Ci powinno wystarczyć.

http://www.cke.edu.pl/images/files/gimnazjum/arkusze_egzaminacyjne/gimnazjum_2014/GM-M1-142.pdf

1 zadanie z matmy jest chyba na poziomie podstawówki. 

Opublikowano

Jak wcześniej wspomniałem piszę test z niemieckiego, o angielski się nie martwię,bo walczę o szóstkę na świadectwie :P
Ale mimo wszystko również dzięki, szczególnie za linki :D

Opublikowano

Z tego co się orientuję to na końcu każdego podręcznika z Nowej Ery jest płytka z zadaniami. ;) Porób sobie parę ćwiczeń. (o ile masz jakąś książkę z tego wydawnictwa) 

Opublikowano

do egzaminu gimnazjalnego nie przygotowuje się, to swojego rodzaju test na inteligencje

szczegolnie wzory sa testem na inteligencje.:v
Opublikowano

Według mnie przypominanie sobie czegokolwiek innego niż form wypowiedzi na język polski + lektur(streszczenia), lub też dat z historii to strata czasu. Reszta testów była i będzie banalna. Chociaż jeśli jebną takie głupie zadania jak były na próbnym teście z polskiego o murzynach, to możecie mieć nieciekawie. :D

Sam polecam Ci tę stronkę z lekturami, jak dla mnie jest bardzo spoko, sam z niej korzystałem.

http://polski.opracowania.pl/gimnazjum/lektury/

Opublikowano

ooo dzieki ziombele,szczegolnie @Facecheck.

Druga sprawa,ze kompletnie weny do nauki nie mam hahah

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...