Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta niezintegrowana, CS GO

Mateo:DDD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy jezeli mam 2 karty graficzne na lapku to jezeli kupie CSa to bede mogl ustawic na ta niezintegrowana? Np. Jak aktywowalem ETS2 na Steamie to klikajac PPM nie bylo "Uruchom z procesorem graficznym" to na Csie tez tak bedzie? Np jak mam jakies inne gry czy cos ale nie ze Steama to moge sobie wybrac PPM. To w kazdych grach na steamie tak jest? bo nie wiem czy kupywac.

Opublikowano

Bo to nie PPM, tylko w ustawieniach karty graficznej dajesz (sterownikach które są pre-instalowane). Ustawiasz główną kartę graficzną na kartę o zwiększonej wydajności zamiast zintegrowanej. (zwykle jest wybór automatyczny, ale on średnio działa jeżeli w kolejnej zakładce nie ustawisz w czym dokładnie ma ci używać dedykowanej grafy). 

Mam nadzieję, że mój beznadziejny opis w czymś pomoże, gdyż nie mam w pobliżu tego sprzętu o którym piszę i nie mogę napisać krok po kroku.

PS założyłem że to laptop, gdyż nigdy nie spotkałem się z "użyciem procesora graficznego w PC".

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Bo to nie PPM, tylko w ustawieniach karty graficznej dajesz (sterownikach które są pre-instalowane). Ustawiasz główną kartę graficzną na kartę o zwiększonej wydajności zamiast zintegrowanej. (zwykle jest wybór automatyczny, ale on średnio działa jeżeli w kolejnej zakładce nie ustawisz w czym dokładnie ma ci używać dedykowanej grafy). 

Mam nadzieję, że mój beznadziejny opis w czymś pomoże, gdyż nie mam w pobliżu tego sprzętu o którym piszę i nie mogę napisać krok po kroku.

PS założyłem że to laptop, gdyż nigdy nie spotkałem się z "użyciem procesora graficznego w PC".

Tylko że jeżeli to NVIDIA - co raczej tak, to musi pobrać nVidia inspector, gdyż jak dobrze pamiętam w Panelu Sterowania NVIDIA jest zablokowana funkcja dedykowanej karty graficznej.

Opublikowano

Tylko że jeżeli to NVIDIA - co raczej tak, to musi pobrać nVidia inspector, gdyż jak dobrze pamiętam w Panelu Sterowania NVIDIA jest zablokowana funkcja dedykowanej karty graficznej.

W Packard Bellu dziadka i kilku laptopach nauczycieli wszystko było domyślnie odblokowane, dziwne, naprawdę dziwne.

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Tak tylko jak ustawic jezeli kupilbym CS go, nie zalezy mi zeby przy przegladaniu neta dzialala ta lepsza. Tylko w cs go ma chodzic ta Nvidia (niezintegrowana) lepsza, a nie ciagle.

Opublikowano

nVidia inspector ustawiasz na dany program która karta graficzna ma chodzić.

Opublikowano

Okej, dziekuje za odp. Jeszcze ostatnie pytanko pojdzie na tym Cs go? System Windows 7

Procesor Intel i3 M380 @2.53Ghz

Pamiec Ram : 4gb( dostepne 3,80) 

karta graficzna : nvidia 330m(niezintegrowana)

Laptop

Opublikowano

Okej, dziekuje za odp. Jeszcze ostatnie pytanko pojdzie na tym Cs go? System Windows 7

Procesor Intel i3 M380 @2.53Ghz

Pamiec Ram : 4gb( dostepne 3,80) 

karta graficzna : nvidia 330m(niezintegrowana)

Laptop

tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...