Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Polski] Rozprawka..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dlaczego lubię/ nie lubię fantastyki? Rozważ w formie rozprawki zagadnienie, odwołując się do wybranych mitów, baśni, utworów fantasy oraz własnych doświadczeń.

Na 1 stronę kartki a4,do niedzieli plox ! Daje limity !

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Fantastyka to jeden z moich ulubionych gatunków literackich. Jest to wspaniały rodzaj książek, który zasługuje na uznanie, zwłaszcza wśród młodzieży.

Jedną z pierwszych książek fantastycznych, które przeczytałem, była seria "GONE". Jest autorstwa Michaela Granta, tkóre szczerze lubię za styl pisarski i lekkość opisywania. Powieść jest o młodzieży, która została sama na świecie otoczonym barierą. Muszą zmagać się z przeciwnościami losu oraz swoimi rówieśnikami. Niektórzy starają się być godnymi władcami nowego świata, lecz inni, bezwzględni mordercy i psychopaci, chcą opanować teren wewnątrz kopuły. Bardzo spodobała mi się cała seria. Jest świeża, ostatnia część zostanie wydana w kwietniu tego roku. Mam nadzieję, że uda mi się jak najszybciej przeczytać kolejną, szóstą już fazę.

Kolejną książką zasługującą na uznanie ze strony młodzieży jest seria "Harry Potter". J. K. Rowling to wspaniała pisarka, która w kilku zdaniach potrafi ująć najważniejsze rzeczy, potrzebne do wyobrażenia sobie bohaterów i magicznego świata. Lubię, gdy pewne rzeczy są wytłumaczone jasno, lecz nie bezpośrednio. Autorka wykorzystała to w swoich powieściach i dlatego tak bardzo je lubię.

Myślę, że fantastyka to jeden z najlepszych gatunków literackich. Mogę uwolnić wodze wyobraźni i czytać o tym, co mnie interesuje. Z chęcią chodzę do biblioteki i poszukuję kolejnych książek tego typu. Zachęcam wszystkich do czytania tego wspaniałego gatunku.

21f0dgn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...