Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile FPS wyciągnę?

xkubalos222x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy czy grafika ma pamięć GDDR3 czy GDDR5 jeżeli GDDR5 to spokojnie na tym kompie +30 fps ale jak ma pamięć GDDR3 to wiedz, że będzie to 20-30 fps

Opublikowano

Zależy czy grafika ma pamięć GDDR3 czy GDDR5 jeżeli GDDR5 to spokojnie na tym kompie +30 fps ale jak ma pamięć GDDR3 to wiedz, że będzie to 20-30 fps

Lol^^ za fpsy odpowiada głownie kartq graficzna a nie ram

Nie wprowadzajcie w błąd.

CS to gra gdzie liczy się procesor, a grafika wystarczy i nawet taka używana za 100zł i mniej nawet i 60zł jak dobrze trafisz.

Zapraszam do działu Elektronika-> Komputery -> sprzęt-> Kupno
Tam ci złożymy komputer do tej gry.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Nie wprowadzajcie w błąd.

CS to gra gdzie liczy się procesor, a grafika wystarczy i nawet taka używana za 100zł i mniej nawet i 60zł jak dobrze trafisz.

Zapraszam do działu Elektronika-> Komputery -> sprzęt-> Kupno

Tam ci złożymy komputer do tej gry.

Bez dobrej karty graficznej nie będziesz miał dużo fpsów. Nie wolno dobierać dobrego procesora do słabej karty geniuszu.

Opublikowano

Bez karty graficznej nie będzie miał dużo fps,fakt.

Ale jak kupi używaną kartę za 150 zł to do HD się nada :> np. taki radeon 4850.Oczywiście lepiej mieć coś

pewniejszego czyli radeon hd 7770.Do cs'a nie trzeba kart za 500+zł.

Inaczej z procesorem.Jeśli chcemy mieć ok.120fps to i3-4160 to minimum.Ja z doświadczenia wiem,że do gier

FPS,RPG,MOBA lepiej mieć pierw dobrej jakości procesor a potem myśleć o karcie graficznej.

Oczywiście w grach typu Far cry 4 albo BF hardline karta graficzna za 300 zł to za mało,ale tak czy siak

podstawą,żeby karta graficzna mogła rozwinąć skrzydła jest procesor.

Ja się przejechałem i żałuję,że zamiast i5 kupiłem i3 za 400zł i gpu też za 400zł.

Opublikowano

Bez dobrej karty graficznej nie będziesz miał dużo fpsów. Nie wolno dobierać dobrego procesora do słabej karty geniuszu.

Super, ja mam gts 250 i e7200 podczas grania mam 100% procka i nie wiecej niz 40% karta.

W csie liczy sie procesor, mocniejsza karta graficzna przyda sie przy większej rozdzielczości.

Opublikowano

Bez przesady to nie BF, żeby szukać pro sprzętu do gry... rekomendowane wymagania cs:go  Core 2 Duo 2 GHz, 1 GB RAM (2 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 256 MB (GeForce 8600 lub lepsza)

Opublikowano

Ta a potem będzie chciał pograć w coś innego, a tu dupa, za słaba karta. Przy składaniu pcta trzeba myśleć przyszłościowo, to nie jest na tyle tania rzecz, żeby ją wymieniać co chwile. Rekomendowane wymagania nie pokrywają się z rzeczywistością, tak jest w każdej grze wydanej przez volvo, bo nie potrafią zooptymalizowac silnika source, dlatego w csie jest ważniejszy procesor, ale to nie znaczy, że można zaniedbywać inne podzespoły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...