Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA Online lagi ! POMOCY

markokks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc jak gram z kolegą mam straszne lagi napady na bank jazda z nim i bezniego. Auta jadą wemnie prosto itp. Nie raz jade z kolega i ztnie mi na 10s i odlaguje itak cały czas. Na wyscigach i deathmaetchach nie mam tego problemy.

Bardzo proszę o pomoc !

Sory za błędy  

MarkoKKS.png

Opublikowano

Zapewne problem leży po stronie łącza internetowego któregoś z was.
To albo Twój kolega albo Ty, macie zbyt słabe łącze by hostować grę.
Odpal GTA Online w trybie dla jednego gracza i zobacz czy również będziesz miał lagli bądź uruchom losową sesje od Rockstara - możesz też przy okazji sprawdzić czy wina leży po twojej stronie czy też nie.

5gubmKI.png

Opublikowano

Jeśli on robi serwa i zaprasza mnie ?

Mi laguje jemu czasem przytnie. 

Więc chyba moja wina więc nie opłaca mi się grać w GTA Online

MarkoKKS.png

Opublikowano

@markokks - GTA Online to moim zdaniem cel i powód dla któego się kupuje GTA V. Jest tam "pierdyliard" rzeczy więcej do roboty w Co-Op i nie tylko a niżeli w całym SP.
Jeżeli tobie laguje to wina może po części leżeć po stronie twojego łącza a przede wszystkim pobierania - ponieważ On jako host wysyła Ci informacje o świecie gry a Ty je pobierasz.
Na dodatek zawsze osoba która jest gościem w jakiejś sesji będzie miała lekkie/minimalne lagi - a zwłaszcza przy podróżowaniu z bardzo dużą prędkością.
Wina też teoretycznie może leżeć po stronie twojego znajomego ze względu na niski Upload...Ale jak twierdzisz że inni mogą grać na jego hoście a Ty nie - to niestety nie mam bladego pojęcia co może być przyczyną.

Oczywiście dochodzi jeszcze kwestia słabego kompa któregoś z was...ale tego raczej póki co nie biorę pod uwagę.

5gubmKI.png

Opublikowano

Przypuszczam, że to wina serwerów Rockstar. Mają teraz spory zapiernicz związany z premierą pecetówy, niektórym osobom nawet pojawia się problem z pobraniem gry.

Przyczyną może być również problemy Twojego/kolegi łącza internetowego. Kto wie, może łapie jakieś obciążenie, jakieś pakiety nie łapią, różnie bywa.

Opublikowano

Dzięki w końcu czegoś się dowiedziałem.

Sprawdzę jak mi chodzi GTA Online na serwerze gdzie gra 10-15 osób lub więcej jak nie będzie lagów to znaczy, że jest szystko ok tak samo jak graliśmy heista tak lagowało, że szkoda gadać.

A wyścigi inne atrakcje fajnie wszystko działa :)

MarkoKKS.png

Opublikowano

Gralem troche w gta online i nie mialem zadnych lagow, wiec wina lezy pewnie po stronie twojego internetu. To 5mb/s to pewnie w dodatku radiowka prawda ?

Tez do niedawna mialem taki internet i zwlaszcza przy slabej pogodzie mialem duze problemy. Po zmianie na swiatelko problemy we wszystkich grach ustąpiły.

GTA jest bardzo rozbudowane i sklanialbym sie ze internet <10mb/s jest przyczyną

Opublikowano

A więc jeśli ktoś to czyta jeszcze.

Lagi na pustyni nie mam, a w mieście mam tyulko w tedy jak jakiś gracz jest blisko mnie.

Jakieś porady ?

MarkoKKS.png

Opublikowano

Też tak czasem mamy z kolegą, że jak np. on jedzie do mnie i mówi, że już jest obok to u mnie pojawia się dopiero po 5 sekundach, albo jak jedziemy gdzieś razem i np. ja kieruję, pojadę gdzieś w *j daleko a on twierdzi, że stoimy i po paru sekundach teleportuje go 2km dalej :P

Ogólnie to zwalamy to naserwery Rockstar, bo nie mamy tak cały czas tylko raz na 5 sesji powiedzmy, co nie zmienia faktu że jest to uciążliwe.

who cares?

Opublikowano

A więc jeśli ktoś to czyta jeszcze.

Lagi na pustyni nie mam, a w mieście mam tylko w tedy jak jakiś gracz jest blisko mnie.

Jakieś porady ?

Porady niestety na to nie ma - bo wynika to z poziomu ustawień graficznych twojej gry - czyli zapewne są za wysokie jak na twój sprzęt.

Zawsze możesz spróbować w opcjach gry przełączyć się na DX 10.1 o ile dobrze pamiętam i sprawdzić czy lagi nadal będą tak uciążliwe czy też nie.

GTA V jest naprawdę, ale to naprawdę solidnie i niesamowicie dobrze zoptymalizowane - nie ma jak się doczepić. Po prostu czasami gracze przeliczają się i nie zawsze mogą wyciągnąć tyle ile faktycznie by chcieli ;)

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...