Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pomocy modele 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, byłby ktoś tak miły aby stworzyć mi 5 domów w Blenderze?

Oczywiście texturkę podeślę itp. Jedyny minus to  brak wynagrodzenia ;/

Jeżeli nie to czy ktoś może mi załadować tekstury na moje modele?

Mam gotowe ściany z których stworzę sobie grę w Unity (zwykła ściana, drzwi okna itp, wszytko pojedyncze) ale nie umiem narzucić tekstury na ten model, mam zrobioną teksturę drewna, kamienia i domowej ściany itp ale gdy wrzucam moje modele z txt do Unity to mm jednolity kolor ;/

I czy ktoś mógłby mi to tylko połączyć?

3. Pytanie czy jeżeli dodam np 20ścian z których robię dom będzie to wymagało mocniejszego kompa niż zrobienie tego domu jako 1 element?

TEMAT

Opublikowano

Chodzi mi o to że nie umiem dodać textury na model :p jak Ja dodaję to mam jednolity kolor (np textura drewna mam cały brązowy kolor)

ściany to kwadrat spłaszczony i rozciągnięty okna to 4 kwadrady itp.

A cały dom zbudowany byłby w pełni w Blenderze

TEMAT

Opublikowano

Tak, oglądałem tutki na YT otwierałem to dodatkowe okno i nic, dodam że mam starszą wersję nie najnowszą więc może być pewna rożnica

Bo chcę zrobić domy do których można wejść a nigdzie nie mogę znaleźć płatnych / darmowych assestów tego typu są same domy lecz bez możliwości wejścia do środka

TEMAT

Opublikowano

jak Ja dodaję to mam jednolity kolor (np textura drewna mam cały brązowy kolor)

Ten jednolity kolor masz tylko w programie 3d, czy również w grze? Nie wiem, jak w blenderze, ale np w 3d maxie po nałożeniu tekstury nie widać jej, zmienia się tylko kolor obiektu, a to, jak naprawdę wygląda widać dopiero po wyrenderowaniu. Możliwe, że w blenderze jest tak samo.

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...