Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe pliki .eix i .epk

itzPROGAMERz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chcę jakiś folder z zbrojami/broniami zrobić z rozszerzeniem eix epk to co muszę mieć w tym folderze aby czytało mi się wszystko?tzn mogę mieć ikony etc?Jakieś wpisy czy jak wyglada jezeli robie sobie eix epk z broniami a jak z  zbrojami/mobami-moglby ktos szczegolowo opisac? :) 

Opublikowano

Eix, epk pakuje się z folderu głównego dajmy przykład oraz instrukcje

1. Zrob folder o przykladowej nazwie; fdhsfs

2. w folderze wyzej wymienonym zrob folder ymir work

3. w ymir work zrob folder pc oraz pc2

4. w folderze imir work zrob folder "zabezpieczający" o nazwe zzzwwwwwwwzzz (dlaczego zzzwwwwwzzz? gdyż packery czasami nie pakują ostatniego pliku prawidlowo i moze sie popsuć)

5. Następnie wejdź w packera jakiego tam masz daj pack i kliknij na folder "fdhsfs"

6. Gotowe

Opublikowano

To już musisz popatrzeć co jest od czego

w ymir work możesz znaleść np;

pc - pliki od ninja kobieta/szaman kobieta/sura facet/woj facet

pc2 - pliki od ninja facet/szaman facet/sura kobita/wojka

monster - potwory

monster2 - potworki 2

npc

npc2

etc - interfejs/wyglad wody

effect - wszelakie efekty animacje etc

property - modele drzewek itp

MPCforum modele budynków oraz innych rzeczy od map

polecam Ci rozpakuj sobie całego clienta i popatrz co jest od czego.

@itzPROGAMERz Edytowałem.

Opublikowano

tworzenie pliku exi/epk item_2:

tworzysz katalog item_2 następujące katalogi: ymir work -> item ->weapon Tutaj wgrywasz modele gr2 oraz teksturki dds/tga

Dodawanie ikonek do pliku item_2:

w katalogu item_2 tworzysz katalog icon->item i tutaj wgrywasz ikony, następnie packerem np EterMexusem zaznaczasz katalog item_2 i tworzy ci pliki item_2.eix item_2.epk, następnie podpinasz plik item_2 pod index w pack i gotowe. w przypadku zbroi zamiast item->weapon to robisz pc->assasin np :)

Nie mam już głowy na dzisiaj aby to lepiej tłumaczyć :D więc jak coś nie jest jasne to sory :P

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

@PanTroian a wpisy normalnie w root tzn itemlist etc? :D rozumiem że niekoniecznie wszystkie icony muszą być w pliku icon tylko mogę zrobić sobie "obrazki eix/epk" wrzucić ścieżkę  icon/item i będzie mi to normalnie czytalo tak jak z icon,tak? :D 

Opublikowano

@PanTroian a wpisy normalnie w root tzn itemlist etc? :D rozumiem że niekoniecznie wszystkie icony muszą być w pliku icon tylko mogę zrobić sobie "obrazki eix/epk" wrzucić ścieżkę  icon/item i będzie mi to normalnie czytalo tak jak z icon,tak? :D

Tak ale staraj się robić tego jak najmniej, im wiecej plików w pack tym wolniej Client startuje gdyż musi je wszystkie osobno ładować :P Lepiej jest mieć mniej plików i wgrywać wszystko tak jak powinno się, czyli zbroje do PC/PC2 moby do monster/monster2 [ Chyba że masz jak ja tylko 1 monster i jedno npc] mapki wgrać sobie do 1 pliku i już :-) Odchodzi ci to też clienta gdyż będziesz miał większą kompresję 1 pliku epk niż 10 mniejszych :)

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Najlepiej kieruj sie na orginalnych plikach robiac swoje pliki exi epk   

jak chcesz dodac zbroje wejdz do  epk  pc lub pc2 tam gdzie sa zbroje i zrob takie same foldery ;)   raz zrobisz to zalapiesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...