Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyciągnąć model/teksture obiektu

teusz0724k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę edytować jakiś obiekt/model np. o id 5412, teraz gdzie on jest w głównym katalogu gry i jak go wyciągnąć / otworzyć?

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano
866

Masz coś takiego jak SAMP MAP EDITOR. Stamtąd szukasz tego modelu co chcesz.(Musi mieć format .txd) teraz otwierasz GTA Workshop. I szukasz tego pliku exportujesz w PNG. Obrabiasz. Zapisujesz. Importujesz z powrotem do programu i zapisujesz. Tak właśnie się obrabia obiekty.

UWAGA! Tylko ty to będziesz widział.

Opublikowano

A właśnie tak nie chcę, bo obrabiam go w formie txd i potem na serwer, programem Map Editor pokazało mi wszystkie obiekty .IDE, znalazłem mój obiekt i teraz gdy klikne plik TXD to moge tylko oglądać zdjęcia, nic więcej nie moge robić i właśnie nie wiem jak zapisać obraz obiektu jako txd

Dobra już mam  B)

Mam jeszcze pytanko, czy da się jakoś podmienić wodę na serwer multiplayer? Wiem że nie ma ID wody więc nie znam innych metod.. 

Opublikowano

@ Ref

Jak napisać w mecie.xml żeby odczytywało pliki z folderu: np. <file src="folder/nazwa.txd" /> ? 

Oraz czy da się jakoś podmienić wodę? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...