Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Dropem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc chcę od zera dodać drop do mobów na swój serwer i.. Zacząłem od takiego przetestowania:

Group Aneris
{
Type kill
Mob 101
kill_drop 400
1 27994 1 25 80
2 27993 1 25 80
3 27992 1 25 80
4 70031 1 25 80
}

Niestety, ale coś nie działa mi to :x Oczywiście dodaje do mob_drop_item.txt czy może coś jednak powinno dodać się to inaczej czy cuś? Na plikach jakich korzystam to Pliki 34k Terenzo. :P Skopiowałem jednego moba z jego mob_drop_item.txt.

image.png

Opublikowano

Witam a więc chcę od zera dodać drop do mobów na swój serwer i.. Zacząłem od takiego przetestowania:

Group Aneris
{
Type kill
Mob 101
kill_drop 400
1 27994 1 25 80
2 27993 1 25 80
3 27992 1 25 80
4 70031 1 25 80
}

Niestety, ale coś nie działa mi to :x Oczywiście dodaje do mob_drop_item.txt czy może coś jednak powinno dodać się to inaczej czy cuś? Na plikach jakich korzystam to Pliki 34k Terenzo.  :P Skopiowałem jednego moba z jego mob_drop_item.txt.

Strzałki to Taby
70869_jokvxc.jpg
Opublikowano

@Neilvite dziwne, ale wszystko dodałem od ciebie tak jak mi kazałeś i jest brak reakcji na drop, nic nie leci i tez żadnych błędów nie wywala.

Ps: Może oprócz reboota trzeba coś jeszcze zrobić czego nie robię? Chmody 777 nadane. :P

Edytowałem teraz tak: 

http://wklej.to/nixwB

Nadal nic. :P

image.png

Opublikowano

@GoldenCraft

Sprawdź w mob_proto czy moby nie maja 1 poziomu, drop testuj 1 poziomem z weakiem jeśli testujesz to na dzikim psie to ustaw mu w mysql rank 3

sprawdź czy na pewno w item proto jest dane id które podajesz w dropie, niby serwer bez tego sie nie odpali ale warto sprawdzić

Opublikowano
}
Group Aneris
{
type limit
mob 101
level_limit 50
1[TAB]27994[TAB]1[TAB]80
2 27993 1 80
3 27992 1 80
4 70031 1 80
}

Zrób w reszcie tak jak napisałem w 1
Opublikowano

@Neilvite

Hah no i dropi z 1 poziomem :) Jak to naprawić? By dropiło zawsze? Od razu dziwne że też jakieś śmieci z pl,a typu gilotyna +0 dropła ;o A nigdzie wpisanej jej nie ma? ;o

Dropi tylko na 1 levelu, nie dropi już później, dropią różne śmieci z Pl,a ;o

image.png

Opublikowano

@Neilvite

Hah no i dropi z 1 poziomem :) Jak to naprawić? By dropiło zawsze? Od razu dziwne że też jakieś śmieci z pl,a typu gilotyna +0 dropła ;o A nigdzie wpisanej jej nie ma? ;o

Dropi tylko na 1 levelu, nie dropi już później, dropią różne śmieci z Pl,a ;o

Weź na pw napisz.

Opublikowano

Dodam że w mob_proto w tabelce "type" mam wszędzie gdzie moby ustawione "type" 0 . zmieniałem na 8, zmieniałem na 5, zmieniałem na 3 i niestety moby stawały się npc z białymi nickami. 

image.png

Opublikowano

Za drop śmieci itemków na małym lvl odpowiada plik common_drop_item.txt , mob drop item to jest plik gdzie ustawia się drop poszczególnych potworów tam natomiast można przypisać drop z przedziałem levelowym.

Opublikowano

@GoldenCraft wzoruj się na przykładzie innego moba w mob_drop_item.txt tylko pamiętaj podstawowe rzeczy vnum czyli id moba nie może się powtarzać oraz nazwa grupy nie może się powtarzać.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMlexi. Niestety ale to nic nie daje, to się nie powtarza jak mi inny użytkownik napisał o "type" w bazie dla danego potworka to pewnie chodzi o to, bo wzorowałem się na innych mobach i dupga. :P

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...