Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czułość myszki

dadit95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z czułością myszki . Zawsze grałem na sensie 2,50 , ostatnio wszedłem na csa i wyskoczył mi jakiś komunikat którego nie przeczytałem i kliknąłem graj , po czym przy sensie 2,50 moja myszka zapierdzielała o wiele szybciej niż przedtem i aktualnie musze grać na 2,0 , jednak i tak chodzi inaczej niż przedtem  . Wiecie w czym leży przyczyna przyspieszenia czułości myszki jak nic nie zmieniłem ? DPI mam ciągle 800 . Na marginesie chciałbym zapytać co znaczy w myszce "HZ" ? Czym więcej tym lepiej ? Pozdrawiam :)

0qvf.png

Opublikowano

Hz to częstotliwość przesyłania pozycji myszki.

Im szybciej tym lepiej, bo mniejszy czas reakcji co szczególnie ważne jest w grach typu  FPS.

Wklep to do konsolki: m_rawinput "1" lub spróbuj zmienić DPI na 400

Opublikowano

HZ to częstotliwość odświeżania, zobacz czy w ustawieniach myszki w CS:GO masz włączoną akceleracje - jeżeli masz to ją wyłącz.

Opublikowano

Okej , to hz ustawiłem na 1000 , akceleracje mam wyłączoną . Zaraz tą komende wklepie i dam info czy coś się zmieniło :)

Komendę którą mi podałeś kolego wyżej mam ciągle ustawioną na "1" więc jednak to nie od tego :( Jakieś pomysły ?

DPI na 400 , to też nie to . Trudno , przyzwyczaję się jakoś . Jak już tu napisałem to są jakieś ustawienia graficzne które pomagają w łatwiejszym dostrzeganiu przeciwnika czy cuś w tym stylu ? Aktualnie gram na Niskich bo słyszałem , że jest mniej zbędnych tekstur itd i dzięki temu lepiej się gra .

0qvf.png

Opublikowano

Hz 500, a 1000 to niewielka różnica ;) Ustawienia graficzne daj większośc na low, tylko shadowy wysokie, bo widać wtedy dobrze jak się ktoś czai np. na de_cache za trójkami po lewej stronie patrząć od respa CT/shorta.

Opublikowano

Okej :) A w związku z nowym dropem skrzynek chroma case 2 mam pytanie . Czy istnieją jakieś serwery na którym bym mógł zostawić konto na całą noc i afczyć a skrzynki by lecialy ?

0qvf.png

Opublikowano

Wpisz w serwery społeczności Idle, a lokalizację i ping ustaw na wszystkie.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...