Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzaminy Gimnazjalne 2015...

BornVillain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

Otóż jak wiadomo zbliżają się egzaminy gimnazjalne..proste pytanie-ktoś coś ,,jakoś,, wie jakie one będą ? trudniejsze,łatwiejsze ?

Z góry dzięki bo się przyda  :ninja:

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Nie ucząc się miałem  z wszystkiego średnio 75%. Trzeba być amebą umysłową aby mieć poniżej 40% np. z anglika. Jak średnią masz powyżej 3 to 50/60% powinno być minimum. Widzę już chyba z 5 temat na tym forum, co się tak cykacie... Koledzy przed maturą nawet do szkoły nie chodzą a wy macie cykora przed nic nie znaczącym testem ;c

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Ja tam z angielskiego podst. miałem ok 45% a z rozszerzenia chyba ok 70% ;) W sumie ten test nie jest jakoś trudny ja z Polskiego miałem zawsze słabe oceny, a test z polaka zaliczyłem na 80% gorzej z historią i wosem ;/

Cześć...

Opublikowano

Co roku to samo.

Pierw facetki ze szkoły będą Ci mówiły że będzie trudne i że od tego wszystko zależy.

W rzeczywistości egzamin będzie tak prosty że człowiek po podstawówce by go napisał.

Grunt to się nie stresować.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jak pisałem w którymś już temacie. Za tydzień też piszę te testy i boję się jedynie, że zapomnę wziąć czarny długopis/ dowód tożsamości, albo coś z testem nie tak zrobię( jakieś karty z środka będzie ponoć trzeba wyrywać, ale nie słuchałem wtedy :D). Nie wiem, czy średnia 4.0 mi wyjdzie, bo niektóre przedmioty fest mi zaniżają, a z próbnego z matmy 3pkt do 100% mi zabrakło...

To jest gimbaza, trudne raczej nie będzie. :v 
Dla mnie może być biologia/ polski problemem, bo mam takich nauczycieli, którzy nie potrafią "przekonać" do nauki, a ja sam durny się nie wkręciłem w te przedmioty i je olałem. :v

Opublikowano

A tak z samej ciekawości...[myślę że jak tak mieć nie będę] ale co jeśli ktoś ma nieco mniej niż 30% ??..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

A tak z samej ciekawości...[myślę że jak tak mieć nie będę] ale co jeśli ktoś ma nieco mniej niż 30% ??..

Koledzy się śmieją, idziesz do najgorszej szkoły w okolicy.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

U mnie dzisiaj był informatyk w szkole, ponieważ egzamin piszę na komputerze. Oczywiście musieli wyjąć kartę sieciową. Miliardy innych rzeczy w szkole powyłączać itp. Dostanę służbowego pendrive na czas egzaminu i do dyspozycji dwa komputery + dwie drukarki, informatyka na wypadek "awarii" oraz oczywiście przeze mnie cała szkoła nie ma informatyki od tygodnia, bo trwają przygotowania.  xD

Opublikowano

To nie jest matura, że poniżej 30% nie zdajesz. Możesz napisać nawet na 0 punktów i kończysz normalnie gimnazjum.

Otóż jak wiadomo zbliżają się egzaminy gimnazjalne..proste pytanie-ktoś coś ,,jakoś,, wie jakie one będą ? trudniejsze,łatwiejsze ?

Albo łatwiejsze, albo trudniejsze, to wiedzą tylko ci co układali te testy. Mogę się jednak założyć, że będzie to proste tak jak zawsze.

Do testów nie ma sensu się uczyć. Z angielskiego trzeba znać mniej więcej czasy i tyle, zadania są proste, jak nie jesteś jakiś zbyt dobry z tego przedmiotu to możesz mieć co najwyżej problem z testem rozszerzonym, który pewnie i tak nie będzie liczył się w punktacji do liceum, więc tym się nie przejmuj. 

Z polskiego też zbyt wiele nie trzeba umieć by dobrze to napisać, większość zadań dotyczy tekstów które są napisane na tym teście, jedynie ostatnie zadania mogą nie mieć z tym nic wspólnego, ale tam też dosyć łatwo jest coś wymyśleć.

Z historii trzeba mniej więcej znać jakieś daty, królów itp., odpowiedzi są prawda/fałsz albo abcd, więc to jest kolejne ułatwienie.

Możesz się martwić co najwyżej o to co już ktoś wyżej napisał - brak czarnego długopisu i legitymacji. To pierwsze pewnie ci ktoś pożyczy jak zapomnisz, a legitymacja i tak ci się pewnie do niczego nie przyda, ja jak pisałem te testy to nikt jej nie sprawdzał, chociaż lepiej wziąć bo mogą ciebie o nią poprosić. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nic sie nie dzieje, nawet jakbyś miał 20% wszędzie Cię przyjmują bo szkoły dostają hajs za każdego ucznia ;)

Opublikowano

Nic sie nie dzieje, nawet jakbyś miał 20% wszędzie Cię przyjmują bo szkoły dostają hajs za każdego ucznia ;)

Nie wszędzie, bo przy dobrej szkole na jedno miejsce przypada kilku uczniów, potem wybierają tych najlepszych albo robią dodatkowe wewnętrzne egzaminy.

Opublikowano

Egzaminy gimnazjalne zawsze są prostę, i sorry jeśli kogoś obrażę, ale trzeba być debilem aby nie wyciągnąć z nich więcej niż 50% z każdego. :)

Szczególnie to ostatnie pytanie z WOS'u... 

Opublikowano

Ja próbny angielski poziom podstawowy napisałem na około 20% a polski na około 35% mając 4+ na półrocze z tych przedmiotów, więc nie są aż tak łatwo. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Ja próbny angielski poziom podstawowy napisałem na około 20% a polski na około 35% mając 4+ na półrocze z tych przedmiotów, więc nie są aż tak łatwo. 

Jak masz niski poziom w szkole to tak jest.

Po prostu powtórz najważniejsze, jak się pisze opowiadania, może naszykuj do nich pomysły, wzory, powtórz np. z mamą/tatą/siostrą/bratem starszym lub weź na chwile korepetycje z matematyki

Opublikowano

No z anglika żeby napisać na 20%... Przecież te zadania ze słuchu to taki banał. Słowo klucz wystarczyło usłyszeć np "Orange juice" i zadanie gotowe. W dodatku to było zamknięte więc strasznie lipnie musiałeś strzelać. Z polskiego też się nic nie uczyłem bo nauczyciel był moim wychowawcą i całe lekcje nam kazania prawił że mamy być grzeczni i nie uciekać z lekcji a miałem bodajże 70%. Jesteś albo typowym kujonem co kuje na sprawdzian i zaraz zapomina albo poziom nauczania jest u was masakryczny (u nas jest niski, ale jeszcze czegoś się dowiem, niektórzy nauczyciele potrafią wytłumaczyć).

4008f620557c76b9gen.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...