Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GMS czy EMS, co się zmieniło?

Kubik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, mam parę pytań dotyczących gry w MapleStory. Kiedyś, bardzo dawno, jakoś w przedziale 2006-2008 roku grałem na serwerze GLOBAL, w 2010 na EMS. Gdzie teraz opłaca się grać? Co nowego wstawili do gry? Kim najlepiej rozpocząć PONOWNĄ przygodę i czy mogę liczyć od kogoś na wsparcie początkowe w postaci porad, odpowiedzi na pytania czy też sypnięcia 100k, pozdrawiam ;)

Opublikowano

EMS jest zbugowane, updaty są najczęściej kilka miesięcy po GMS, jednak czasami zdarza się, że są wcześniej. Na EMS jest mniej rzeczy, nie ma niektórych elementów gry, które moim zdaniem powinny się pojawić. GMS jest cały cas stabilny, nadal gra ogrom graczy i updaty zawsze dochodzą nie zbugowane i nie tak późno w porównaniu do KMS. Osobiście polecam GMS, moim zdaniem jest lepszy i o wiele fajniejszy. Co do klasy, którą opłaca się grać to nie ma takiej, wszystkie postacie po RED są równe, jednak Demon Avenger jest najłatwiejszą postacią i polecam ją ponieważ naprawdę szybko się expi i nie wymaga praktycznie potów.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Maple sie tak zmieniło od tego czasu, że nie nadążysz, dlatego jak nie byłeś na bierząco będzie ci  ciężko ogarnąć, a to co w tamtych czasach bylo polaków to teraz już sa pustki, możeszich ze swiecą szukac, możeszposzukać czegoś innego świerzego, ewentualnie poczekaj na maple 2 :D

sowicz.jpg< click 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...