Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki system operacyjny jest najwydajniejszy do streamowania?

MateuszKerlin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Parametry mojego laptopa:

t3ggmd.jpg

kjebj9.jpg

1xhd9g.jpg

4t0f7c.jpg

Podczas streamowania mam 14-19fps w teamfightach 4-11 a momentami bywa że na parę sekund nawet 0fps.

Za chwilę go formatuję i nie wiem jaki system operacyjny wybrać żeby mieć jak najwięcej fps. Xp raczej odpada chyba że przekonacie mnie że nie mam wyjścia.

Daje + za każdą odpowiedź, zależy mi na czasie, za 15 min wybiorę win 8.1 chyba że zdążycie mnie przekonać żebym tego nie robił.

Opublikowano

Za słaby procesor i mało ramu do streamowania. Nie wspomne o zintegrowanej grafice. Zmiana systemu nic nie da.

Pomocnik
Opublikowano

Jak koledzy up. Aby Ci się lepiej streamowało musisz kupić nowy sprzęt, zmiana systemu nic nie da, bo masz dobry system ale reszta słaba.

Opublikowano

Jak wszyscy up, zmień sprzęt co najważniejsze kup kartę graficzną porządną. Wydaje mi się że masz problem z 60 fps'ami w grze, a myślisz o streamowaniu.

Opublikowano

Właśnie najgorsze jest to że normalnie lol chodzi na 96fpsach a jak się kiedyś pobawiłem w jakieś zmiany w pliku config.ini to leciał na 120+ a gdy odpalę streama to dupa blada.

Postanowiłem sobie że zainstaluję se Windowsa 10 a tak se dla jaj, podoba mi się jego interface i możliwości a wymagania z tego co słyszałem takie same a czasami ciut mniejsze od 8.1 .

Opublikowano

Masz za slaby komp jak na 7 ultimate, polecam zainstalowac profesional czy homepremium. Wymienic grafike oraz dolozyc wiecej ramu, i bedzie spoko. Bo na sam stream leci tyle ramu ile masz wiec lol nie ma sie czym pojesc.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Masz za slaby komp jak na 7 ultimate, polecam zainstalowac profesional czy homepremium. Wymienic grafike oraz dolozyc wiecej ramu, i bedzie spoko. Bo na sam stream leci tyle ramu ile masz wiec lol nie ma sie czym pojesc.

Wszystkie wersje Windows 7 mają takie same wymagania zależne tylko od architektury (32 lub 64 bit). Nie wiem więc, czemu według Ciebie ma za słaby komputer na Ultimate.

Do autora tematu - jak chcesz postreamować to zostaje tylko kupno nowego komputera, bo z laptopem nic nie zrobisz.

Opublikowano

Streamowanie na laptopie + integra, na co ty liczysz? Nie dość, że ten i3 to mniejwięcej wydajność zwykłego pentiuma, to mu jeszcze streama dowalasz. Tu nic nie pomoże jak kupno nowego sprzętu. 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...