Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

0xc000007b error

Faldhor

Pytanie

Opublikowano

Tak jak w temacie. Podczas włączania różnych gier czy też programów wyskakuje "Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację." Sprawa wygląda tak, że zrobiłem pełnego formata dysku, zainstalowałem sobie te wszystkie aktualizacje i sterowniki, no i zainstalowałem kilka gier. Póki co error ten wyskakuje w Far Cry 4 i przy jednym programie do LoL'a. Ktoś wspomoże, bo tuty z googla nic nie dają -_-  Mam oryginalnego windowsa 7

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Otwórz dziennik zdarzeń aplikacji i znajdź ten błąd.

Tego nie rozumiem xD Jak to odpalić ? :D

Nowy w komputerach widzę,no nic.

Napiszę w ci punktach

1.Wejdź w start.

2.W pasku wyszukiwania wpisz "przywracanie" powinno już wyskoczyć przywracanie systemu i tam cofasz system aż do dnia w którym nie edytowałeś tych plików.

Opublikowano

Tak. Jeśli to jest dla ciebie problemem, pomiń na razie ten krok.

Otwieranie dziennika:

1. Naciśnij kombinację klawiszy logo Windows + R i oknie, które się pojawi, wpisz polecenie compmgmt.msc i zatwierdź je klawiszem enter.
  2. Po chwili pojawi się okno zarządzania komputerem. Po lewej stronie rozwiń listy: podgląd zdarzeń oraz dzienniki systemu Windows.
  3. Z rozwiniętej listy wybierz dziennik o nazwie aplikacja.
  4. Dalsze kroki już znasz.

Opublikowano

Pobierałem różne wersje C++ i podmieniałem pliki w system32 i SYSWOW64.  Nie wykonałem kopi oryginalnych plików (co było chyba błędem...)

Opublikowano

Lepiej skorzystaj z jakiegoś punku przywracania.

Jeśli chodzi i błąd, to jego szczegóły powinny się zapisać w dzienniku zdarzeń:

1. Uruchom aplikację, która powoduje błąd.
  2. Otwórz dziennik zdarzeń aplikacji i znajdź ten błąd.
  3. Wykonaj zrzut ekranu błędu (cała zakładka ogólne).

Opublikowano

Najwięcej mam błędów takich > http://screenshooter.net/102447567/ootfhqi 

i takich> http://screenshooter.net/102447567/ngiptdp

lecz pochodzących od źródła Far Cry 4 nie znalazłem. 0 ostrzeżeń i 0 błędów. Na moje to jest coś innego.  

edit//

przypomniałem sobie jedna sytuacje po formacie. Jak już instalacja systemu się skończyła i wertowałem partycje dysku zobaczyłem, że C ma mało miejsca. Okazało się, że są tam kopie windowsow przed formatem (2 ważące razem chyba 40gb+) więc je usunąłem. Wprawdzie nie do końca, bo niektórych plików (lub folderów) się nie dało. Myślicie, że to przez to ? Foldery nazywały się "Windows Old..."

edit2/

Zrobiłem formata tylko dysku C. Odpalam LoL'a i wywala albo błąd, że nie ma d3dx39.dll czy coś takiego, albo 0xc000007b. Co robić?  Może najpierw zajmijmy się tym 1 co ? :D Wywnioskowałem, że coś tu nie gra z directx, ale mam przecież na kompie directa 11 więc co to ma znaczyć ? Mam mieć wszystkie wersje na kompie ?

Opublikowano

Pobierałem różne wersje C++ i podmieniałem pliki w system32 i SYSWOW64.  Nie wykonałem kopi oryginalnych plików (co było chyba błędem...)

I tu masz odpowiedź na błąd.

Napraw pliki systemowe używając płytki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...