Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Grand Theft Auto V przestał działać" - GTA V

MultiGTAMISSION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem. Moja sytuacja jest nieco inna, gdyż jestem posiadaczem PC ze sprzętem:

Win 8.1

Intel Core i5 4440k

GeForce 650.

Problem polega na tym, że po instalacji wszystkiego i próbie uruchomienia gry, gdy staje się ona aktywna (tj. w trybie okienkowym "kliknięta") pojawia się "Grand Theft Auto V przestał działać". A gdy nacisnę "Zamknij program" pojawia się okienko z Social Clubem. Ponadto używam programu umożliwiającego używanie Aero w Win 8.1 oraz Classic Start Menu. Gdy GTA V nie jest kliknięte, to gra się uruchamia, ale gdy uaktywnię, wyłącza się.

Nie oddam gry, bo nie wiem, gdzie jest mapa, a po drugie, zostało już aktywowane. Co mam robić? Jestem trochę wystraszony, bo sprzęt się zgadza, a zostały wydane pieniądze.

Słyszałem o możliwości obejścia problemu z Nvidią. Jak można tego dokonać? Wiem, że sterowniki może są wadliwe, jak pisali inni na innych stronach. Moja nazwa użytkownika (w katalogu Users) brzmi: "mdiak_000".

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Cześć. Mam problem. Moja sytuacja jest nieco inna, gdyż jestem posiadaczem PC ze sprzętem:

Win 8.1

Intel Core i5 4440k

GeForce 650.

Problem polega na tym, że po instalacji wszystkiego i próbie uruchomienia gry, gdy staje się ona aktywna (tj. w trybie okienkowym "kliknięta") pojawia się "Grand Theft Auto V przestał działać". A gdy nacisnę "Zamknij program" pojawia się okienko z Social Clubem. Ponadto używam programu umożliwiającego używanie Aero w Win 8.1 oraz Classic Start Menu. Gdy GTA V nie jest kliknięte, to gra się uruchamia, ale gdy uaktywnię, wyłącza się.

Nie oddam gry, bo nie wiem, gdzie jest mapa, a po drugie, zostało już aktywowane. Co mam robić? Jestem trochę wystraszony, bo sprzęt się zgadza, a zostały wydane pieniądze.

Słyszałem o możliwości obejścia problemu z Nvidią. Jak można tego dokonać? Wiem, że sterowniki może są wadliwe, jak pisali inni na innych stronach. Moja nazwa użytkownika (w katalogu Users) brzmi: "mdiak_000".

jak to jest latptop to odpalasz grę z intelowskiej karty graficznej i szybko przełączasz na główną. 

Opublikowano

jak to jest latptop to odpalasz grę z intelowskiej karty graficznej i szybko przełączasz na główną.

gdyż jestem posiadaczem PC (...).

Jestem posiadaczem PC-ta i odinstalowałem Aero, ale mimo to, bezskutecznie. Po prostu włączam grę i wyrzuca. Próbowałem tą metodą, albo coś robię źle, albo mi to nie działa.

Opublikowano

Jestem posiadaczem PC-ta i odinstalowałem Aero, ale mimo to, bezskutecznie. Po prostu włączam grę i wyrzuca. Próbowałem tą metodą, albo coś robię źle, albo mi to nie działa.

stwórz nowe konto amdinistratora i tam spróbuj odpalić i zainstaluj te nowe stery pod gat 5, instalowałes direct itp>>>??? przy instalacji gta?

Opublikowano

Mam konto o nazwie FIFA. Na nim występują też te błędy. Mógłbyś troszkę pisać, bym mógł zrozumieć, co to jest "gat 5", DirectX podczas instalacji się instalował. Ale sterowniki do GeForce mam. Ponoć one są wadliwe.

Opublikowano

Mam konto o nazwie FIFA. Na nim występują też te błędy. Mógłbyś troszkę pisać, bym mógł zrozumieć, co to jest "gat 5", DirectX podczas instalacji się instalował. Ale sterowniki do GeForce mam. Ponoć one są wadliwe.

chodziło mi o gta 5 zle napisałem, o te sterowniki, http://www.benchmark.pl/sterowniki/pliki/nvidia-geforce-driver-download-sterowniki-pobierz.htmli popatrz na tą strone tu są rozwiązania najczęstszych problemów  z gta 5, http://www.eurogamer.pl/articles/2015-04-14-gta-5-na-pc-najczestsze-problemy-i-ich-rozwiazanie 

Opublikowano

Najnowszy sterownik podpisany "For Grand Theft Auto V" mam i zainstalowałem go ponownie. Mimo to, nie rozwiązuje to problemu, na głównym. Na drugim też nie.

Opublikowano

Najnowszy sterownik podpisany "For Grand Theft Auto V" mam i zainstalowałem go ponownie. Mimo to, nie rozwiązuje to problemu, na głównym. Na drugim też nie.

To Możesz spróbować zainstalować inne sterowniki nie te pod gta tylko normalnie. musisz poczekać na patcha od rockastara bo raczej nic nie zdołasz, ale ja na twoim miejscu sformatowałbym komputer jeszcze.

Opublikowano

Trochę obawiam się formatowania. Robiłem reinstalkę, sprawdzałem czy sumy kontrolne są prawidłowe. Ręce opadają. Aktualizację najnowszą pobrałem. Chciałem pobierać przez internet od SC, ale nie zostawiłbym tyle czasu komputera włączonego. Pokażę teraz log z plików z błędami.

[2015-04-18 17:58:11.341] [DISPLAY] Initializing downloader...
[2015-04-18 17:58:11.342] [DISPLAY] Adding patch checks...
[2015-04-18 17:58:11.342] [DISPLAY] Checking for updates...
[2015-04-18 17:58:11.433] [DISPLAY] Download complete!
[2015-04-18 17:58:11.433] [ ERROR ] Unable to get file version info size for D:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V\GTA5.exe
[2015-04-18 17:58:11.434] [ ERROR ] Last error: 2 : Nie można odnaleźć określonego pliku.

[2015-04-18 17:58:11.582] [DISPLAY] File version 10000:0 (for D:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V\PlayGTAV.exe)
[2015-04-18 17:58:11.672] [DISPLAY] Download complete!
[2015-04-18 17:58:11.673] [DISPLAY] File version 10000:14b0001 (for D:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V\GTAVLauncher.exe)
[2015-04-18 17:58:11.673] [DISPLAY] Shutting down downloader...
A co do błędów w launcherze, to kod błędu 5 (c0000005) i 7 (1073741819).

O co z tym chodzi? Czy formatowanie systemu jest wymagane?

Opublikowano

Trochę obawiam się formatowania. Robiłem reinstalkę, sprawdzałem czy sumy kontrolne są prawidłowe. Ręce opadają. Aktualizację najnowszą pobrałem. Chciałem pobierać przez internet od SC, ale nie zostawiłbym tyle czasu komputera włączonego. Pokażę teraz log z plików z błędami.

[2015-04-18 17:58:11.341] [DISPLAY] Initializing downloader...
[2015-04-18 17:58:11.342] [DISPLAY] Adding patch checks...
[2015-04-18 17:58:11.342] [DISPLAY] Checking for updates...
[2015-04-18 17:58:11.433] [DISPLAY] Download complete!
[2015-04-18 17:58:11.433] [ ERROR ] Unable to get file version info size for D:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V\GTA5.exe
[2015-04-18 17:58:11.434] [ ERROR ] Last error: 2 : Nie można odnaleźć określonego pliku.

[2015-04-18 17:58:11.582] [DISPLAY] File version 10000:0 (for D:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V\PlayGTAV.exe)
[2015-04-18 17:58:11.672] [DISPLAY] Download complete!
[2015-04-18 17:58:11.673] [DISPLAY] File version 10000:14b0001 (for D:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V\GTAVLauncher.exe)
[2015-04-18 17:58:11.673] [DISPLAY] Shutting down downloader...
A co do błędów w launcherze, to kod błędu 5 (c0000005) i 7 (1073741819).

O co z tym chodzi? Czy formatowanie systemu jest wymagane?

ten błąd ci wyskakuje przy odpalaniu gta 5 ??? po reinstalu?? czy aktalizację nie chcą się pobrać?

Opublikowano

Przed i po reinstallu. Aktualizacje chyba wszystkie były. Aktualnie grę mam usuniętą. Instalować ją trzeci raz z płyty? Nie będę tracił czasu na pobieranie z internetu, to logiczne.

Opublikowano

zrób to po zainstalowaniu 

Wejdźcie w dokumenty->gta V->settings.xml (lub confing.xml zależy kto jak ma)
otwórzcie za pomocą notatnika
zmieńcie dx version value z 2 na 0
włączcie oszczędzanie energii na ccc
odpalcie gre i gdy się ładuje (policyjne gwiazdki) zminimalizujcie i zmieńcie na wysoką wydajność. Gra troche lagnie ale po paru sekundach zacznie znów działać. 

W tym sposobie nie można zmieniać ustawić graficznych, bo wtedy gra crashuje.

Opublikowano

Jak ustawić w komputerze stacjonarnym energię? Nie posiadam UPS przy komputerze, więc to też odpada. O tej sztuczce pamiętam, jednak grę zainstalowałbym co najmniej we środę, gdyż dzisiaj jest dla mnie za późno, zaś jutro mam konkurs i wyjazd, dopiero w środę miałbym czas.

Opublikowano

Jak ustawić w komputerze stacjonarnym energię? Nie posiadam UPS przy komputerze, więc to też odpada. O tej sztuczce pamiętam, jednak grę zainstalowałbym co najmniej we środę, gdyż dzisiaj jest dla mnie za późno, zaś jutro mam konkurs i wyjazd, dopiero w środę miałbym czas.

no to chyba nie ma rozwiązania mozesz jedynie w dokumentach jak tam pisze wyzej u mnie w poscie przestawic dx value 2 na 0 i spróbowac

Opublikowano

no to chyba nie ma rozwiązania mozesz jedynie w dokumentach jak tam pisze wyzej u mnie w poscie przestawic dx value 2 na 0 i spróbowac

W rozwiązaniu problemu pomógł Pan Jarek z wydziału Rockstar. Zacytuję, jak rozwiązać taki problem, kiedy GTA wyłącza się po uruchomieniu.

Witaj,

Postaramy się znaleźć źródło problemu najszybciej jak tylko możemy.

W oparciu o dalszą analizę przesłanych plików DxDiag i MSinfo, chcielibyśmy abyś spróbował poniższych kroków:

Re-instalacja Microsoft .NET Framework 3.5 w oparciu o ten poradnik: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/turn-windows-features-on-off#1TC=windows-7

Upewnij się, że Framework .NET 3.5 jest całkowicie wyłączony. Następnie naciśnij OK i uruchom ponownie komputer. Dopiero teraz całkowicie włącz Framework .NET 3.5.

Re-Instalacja Microsoft Visual C++ 2008 SP1. Możesz się odnieść do tego artykułu: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5582

Re-Instalacja DirectX. Możesz się odnieść do tego artykułu: http://www.microsoft.com/en-gb/download/details.aspx?id=8109

Odinstaluj grę i aplikację Social Club

Zainstaluj CCleaner i uruchom skanowanie.

Ponownie zainstaluj grę (jeżeli istnieje taka możliwość, proszę zainstalować grę na partycji systemowej) i Social Club. Przed uruchomieniem gry, uaktualnij je manualnie.

Poniżej znajduje się link do najnowszej wersji Social Club: https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200146066-Manual-Link-to-Social-Club-Application-Download

Jeżeli żaden z powyższych kroków nie rozwiąże problemu, proszę odpowiedź na tą wiadomość załączając uaktualnione pliki DXDiag oraz MSinfo.

Z poważaniem,

Jarek

Rockstar Support

Sądzę, że wielu osobom się to przyda. Mi pomogła reinstalacja Visual C++ i Frameworka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...